/Gdje dočekati Novu godinu? Evo što kažu naši mladi

Gdje dočekati Novu godinu? Evo što kažu naši mladi

Božić je iza nas, ali slavlje i blagdansko vrijeme se nastavlja. Nova godina nam se bliži pa se mnogi već pitaju gdje će je dočekati i s kime. Upitali smo mlade iz Zagreba, ali i s otoka, što planiraju za doček Nove godine, kakva su im očekivanja od te večeri, ali i što si priželjkuju u 2019. godini. Dok će neki iskoristiti priliku da otputuju i isprobaju nešto novo, drugi će ostati u svom gradu i okružiti se bližnjima. Neki će pak doček provesti radno, no svima je zajednička želja za dobrim provodom i još uspješnijom idućom godinom.

Iris Veronika Ćelić (27) iz Zagreba planira Novu godinu provesti s prijateljima u Sloveniji.

„Ideja je da skijamo, učimo snowboarding i malo planinarimo po Krvavcu. Potrudili smo se budžet svesti na minimum, tako da smo iznajmili zajednički apartman te ćemo većinu hrane pripremiti unaprijed i ponijeti sa sobom. Za doček ćemo pripremiti zajedničku večeru i uz času vina provesti mirnu večer u apartmanu kako bismo bili spremni za avanture koje nas očekuju sljedećeg dana.”

Na upit kakva su joj očekivanja od dočeka, ali i od 2019. godine, Iris odgovara:

„Očekujem da ćemo provesti ugodne dane u prekrasnoj prirodi i prijateljstvu, zbližiti se još više te ponijeti kući lijepe uspomene. U 2019. godini ne želim ništa posebno, neka bude kako Bog da.“

Kana Kovač-Mihaljčević (25) iz Zagreba doček će provesti radno. Pjevat će s bendom u jednom restoranu, što je posebno veseli.

„Volim nastupati jer me to ispunjava.  Ne smeta me što radim za Novu godinu jer volim spojiti ugodno s korisnim. Uz to, ovako ne moram misliti gdje ću i s kime provesti doček, a znam da će mi biti veselo. Na Novu godinu volim raditi i zato što, kao i svi, uđem s nekim praznovjerjem pa volim misliti da ću imati više novaca u idućoj godini“, rekla je Kana kroz smijeh.

Kako voli putovanja, u 2019. godini je najviše veseli to što će posjetiti Pariz.

„Planiram posjetiti grad ljubavi i jedva čekam. Volim si posložiti ciljeve i ući u novu godinu što veselije i bezbrižnije. Željela bih ostaviti prošlost iza sebe i gledati u budućnost, a uživati u sadašnjosti. Za nove promjene nikad nije kasno“, zaključila je Kana.

Carla Lučia Grgurević (21) s Lastova za Novu godinu planira biti u Dubrovniku.

„Prvo smo htjeli ići do Budve, ali mislim da ću ipak ostati u Dubrovniku. Doček ću provesti s dečkom. Nemam velika očekivanja od dočeka, budući da ćemo biti na otvorenom, ali najbitnije mi je da smo skupa i da se zabavimo.“

Na upit što najviše želi u novoj godini, Carla odgovara:

„Puno zdravlja, sreće i ljubavi, kako meni, tako i svojim bližnjima te uspješnu akademsku godinu“.

Zagrepčanka Maja Vedrina (25) doček Nove godine planira provesti u dobroj atmosferi.

„Večer ću provesti u jednom zagrebačkom caffe baru. Očekujem dobru zabavu uz pjesmu i ples jer ću biti u društvu svojih najboljih prijateljica.“

Za 2019. godinu ima nekoliko želja, čijem se ispunjenju nada.

„Želim si prije svega zdravlja i da budem i dalje okružena sa svojim najbližima”, poručuje Maja.

Maja Šubarić Mahmuljin

Foto: Pixabay