/‘GENERACIJA INSPIRACIJA’ Upoznajte učenike koji razbijaju predrasude i koriste najnovije tehnologije

‘GENERACIJA INSPIRACIJA’ Upoznajte učenike koji razbijaju predrasude i koriste najnovije tehnologije

“Generacija inspiracija” hrvatski je dokumentarni film koji razbija predrasude s kojima se susreću mladi prilikom uključivanja u STEM aktivnosti. Kroz autentične priče o uspjesima i pogledima na svijet glavnih protagonista ovog dokumentarca, prikazuju se prilike koje otvaraju najnovije tehnologije, bilo u području pripreme mladih za poslove budućnosti ili osnaživanju njihove uloge za prosperitet cijelog društva.

Oni su djevojčice i dječaci iz različitih sredina, različitih osobina i interesa, a zajedničko im je da koriste najnovija znanja i tehnologije, kritički promišljaju o svijetu oko sebe, razvijaju svoju kreativnost i u tome su izrazito uspješni. O njima je snimljen dokumentarni film Generacija inspiracija koji je premijerno prikazan u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu, prenosi Srednja.hr.

Ovi učenici ruše predrasude koje su ukorijenjene u našem društvu pokazujući kako su u bavljenju STEM znanostima jednako uspješni i dječaci i djevojčice, kako kompetencije u ovom području nisu rezervirane isključivo za rad u IT sektoru, kako su djeca s ovim znanjima nerijetko omiljena u društvu te kako, bez obzira žive li u malim mjestima ili velikim gradovima, zahvaljujući brojnim mogućnostima današnjice, imaju jednake prilike za uspjeh i razvoj.

Film je zanimljiv, poučan i dirljiv, te prikazuje kako bi i što trebalo raditi u školi i na koji se način učenici pripremaju za život sadašnjosti i budućnosti.

Snimanje se odvijalo diljem Hrvatske, a sve pod palicom Siniše Josipa Starčevića, nagrađivanoga redatelja i producenta poznatog upravo po nizu inspirativnih dokumentarnih formata snimanih za Europsku komisiju, razna međunarodna događanja i multinacionalne kompanije.

Film možete pogledati ovdje.

mšm/srednja.hr

Foto: Screenshot/Youtube