/Hrvat igra u zemlji u kojoj se ne boje korona virusa: Ovdje nema panike, a čuvam se koliko mogu…

Hrvat igra u zemlji u kojoj se ne boje korona virusa: Ovdje nema panike, a čuvam se koliko mogu…

“Čuvam se koliko mogu, ne idem u centar grada, u šoping-centre. Veći dio vremena provodimo u klupskom kampu, koji je izvan grada, tako da smo rizik od zaraze sveli na najmanju moguću mjeru”, kaže Karlo Bručić za Večernji list.

Bjeloruska liga jedino je prvenstvo, i to u Europi, koje je još uvijek aktivno. igra se, i to pred gledateljima, iako se korona virus već nalazi u toj zemlji.

U toj ligi je i Hrvat – bivši igrač Dinama i Lokomotive Karlo Bručić koji je od siječnja u Dinamu iz Minska.

“Ovdje nema neke panike, a mediji čak i ne objavljuju svakodnevne izvještaje o broju zaraženih. Ne mogu baš reći da sam ponosan na to što među zadnjima igramo baš mi, ali čuvam se koliko mogu, ne idem u centar grada, u šoping-centre. Veći dio vremena provodimo u klupskom kampu, koji je izvan grada, tako da smo rizik od zaraze sveli na najmanju moguću mjeru” kaže Bručić za Večernji list.

Bjelorusi tako prkose svim zabranama i ograničenjima, a predsjednik Aleksandr Lukašenko, kojeg se često naziva “posljednjim diktatorom u Europi”, naredio je da se nogomet u Bjelorusiji mora igrati. On u pandemiji korona virusa vidi tek još jednu psihozu.

“Od toga će neki ljudi patiti, a neki profitirati. Svijet luduje, a mislim da je apsolutna ludost zatvoriti granice. Panika nam može naštetiti više od samog virusa”, izjavio je.

mšm/Večernji list

Foto: Pixabay, ilustracija