/Hrvatski učenici briljirali na Svjetskoj geografskoj olimpijadi; imamo jedno srebro i dvije bronce

Hrvatski učenici briljirali na Svjetskoj geografskoj olimpijadi; imamo jedno srebro i dvije bronce

Na 17. Svjetskoj geografskoj olimpijadi (iGeo), organiziranoj od strane Turskog geografskog društva iz Istanbula, hrvatski tim osvojio jednu srebrnu i dvije brončane medalje, izvijestili su iz Hrvatskog geografskog društva.

Olimpijada je održana online, od 11. do 16. kolovoza, a Hrvatsku su predstavljali Ema Buljan (Gimnazija Dinka Šimunovića u Sinju), Nika Kilić (IV. gimnazija Marko Marulić u Splitu), Mislav Maldini (Gimnazija Franje Petrića u Zadru) i Maks Vincek (II. gimnazija Zagreb). 

Učenici su odabrani na temelju višegodišnjih sudjelovanja i ostvarenih rezultata na Državnim natjecanjima iz geografije te na temelju dodatnih kvalifikacija, a na Olimpijadu su ih vodili Ivan Ivić i Ivan Šulc s Geografskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Sudjelovanje tima na Olimpijadi organiziralo je Hrvatsko geografsko društvo.

HGD ističe kako su članovi hrvatskog olimpijskog tima ovogodišnjim rezultatima ponovno proslavili hrvatsku geografiju i Republiku Hrvatsku. “Hrvatski olimpijski tim je od 2011. godine, od kada redovito sudjeluje na Svjetskoj geografskoj olimpijadi, osvojio ukupno 27 medalja – sedam zlatnih, devet srebrnih i 11 brončanih”, navode u priopćenju.

bkk

Foto: Hrvatsko geografsko društvo