/HŽ iznenadio učenike srednjih škola: Vlakom mogu putovati po Hrvatskoj bez da išta plate

HŽ iznenadio učenike srednjih škola: Vlakom mogu putovati po Hrvatskoj bez da išta plate

Dobra vijest za naše srednjoškolce. Iz HŽ Putničkog prijevoza učenicima srednjih škola pripremili su izvrsno iznenađenje. Oni koji imaju HŽ-ov pokaz jednom mjesečno moći će vlakom – potpuno besplatno – otputovati gdje god zažele u Hrvatskoj. Zvuči nevjerojatno, ali je istinito.

Učenicima srednjih škola uz kupljenu  sufinanciranu mjesečnu kartu, HŽ Putnički prijevoz omogućava besplatan prijevoz s pojedinačnim kartama na bilo kojoj relaciji na području Republike Hrvatske tijekom školske godine 2019./2020., objavili su iz te kompanije.

Put do besplatne karte vrlo je jednostavan.

Kako bi ostvarili pojedinačno besplatno putovanje, učenici na blagajni moraju predočiti sufinanciranu kartu za tekući mjesec na temelju koje će im biti izdana pojedinačna karta za odabranu relaciju.

No to nije sve. U srpnju i kolovozu 2020. učenici koji su tijekom školske godine koristili navedeni sufinancirani prijevoz (najmanje osam mjeseci) ostvaruju 75 posto popusta na mjesečne karte na relaciji na kojoj su putovali tijekom školske godine te besplatna putovanja na bilo kojoj relaciji na području RH, kažu iz HŽPP-a.

Karte se izdaju na blagajnama, a učenici mogu putovati u 2. razredu svih vlakova (uz naplatu rezervacijske karte u iznosu od 8,00 kuna u vlakovima u kojima je rezervacija sjedala obavezna).

Ponuda vrijedi do 31. kolovoza 2020., dakle cijelu školsku godinu, prenosi Srednja.hr.

mšm/srednja.hr

Foto: Pixabay