/Imotski sve popularniji, a mladi nemaju posla

Imotski sve popularniji, a mladi nemaju posla

Imotska krajina je postala hit destinacija i sve je popularnija među turistima. Već se sada može pohvaliti rekordnom turističkom sezonom. Posjećuju je turisti iz svih krajeva svijeta, a sve je više vila s bazenima koje su idealne za odmor. No Imoćani se žale da im nedostaje ugostiteljskih objekata i radne snage.

Oko imotskih jezera, turista ima ‘kao u priči’. Osim dobro poznatih jezera, Vrljike i ostalih prirodnih ljepota, Imoćani su turiste osvojili i svojim vinskim turama, piše Dnevnik.hr.

„Imotski sam izabrao jer sam čuo od prijatelja da su jezera jako lijepa i htio sam to vidjeti“, kaže za Novu TV Ton Lech iz Češke.

Većina turista smještena je pak u vilama s bazenom.

„Najčešće ih je bilo za jednu noć. Ali kad su vidjeli gdje su, kako su, kako im je lijepo, ostaju po dva-tri dana. U principu smo zadnjih 20-ak dana skroz puni“, kaže vlasnica vile Nataša Šerlija.

Čak 20 posto više dolazaka

Brojkama su zadovoljni i u turističkoj zajednici.

„Za prvih sedam mjeseci ove godine, imali smo skoro 37.000 noćenja i 6.000 dolazaka što je 18 posto više noćenja, a 20 posto više dolazaka u odnosu na prethodnu godinu koja je bila rekordna“, kaže Luka Kolovrat, TZ Imota.

Unatoč sve većem broju turista, Imoćani se žale kako grad nema dovoljno ugostiteljskih objekata kao ni radne snage.

“Nema se u gradu nigdje pojest nešto. Bio je hotel koji je zatvoren”, kaže Imoćanin Krasnodar, dok se njegova sugrađanka Neda žali kako je Imotski prazan i zapušten te mladi nemaju gdje raditi.

Gradske vlasti rade na rješavanju ovog problema te pripremaju turističke projekte od kojih bi koristi mogli imati i mladi.

mšm/dnevnik.hr