/Izašao novi zbornik dječjih radova ‘Top generacija’

Izašao novi zbornik dječjih radova ‘Top generacija’

Prosinac, vrhunac kalendarske godine, ujedno je i vrhunac ovogodišnjeg djelovanja udruge Mlada pera. U jednoj godini izašao je i drugi zbornik dječjih radova u nakladi Udruge pod nazivom koji apsolutno opisuje tko su mladi literati: Top generacija!

U zborniku su objavljeni svi radovi pristigli na natječaje Nikad ne bi pogodio! i Ljetni dnevnik, ali na moj način! te izbor između 227 literarnih uradaka objavljenih na portalu udruge Top generacija.

Svoj besplatan primjerak zbornika dobivaju svi nagrađeni i pohvaljeni autori, ali i tri mentora i njihove školske knjižnice koji su pokazali izuzetnu aktivnost u radu s djecom na navedenim natječajima: Vladimir Papić i knjižnica OŠ Šijana (Pula), Lidija Novak Levatić i knjižnica OŠ Gornji Mihaljevec i Dunja Janko i knjižnica SŠ „Vladimir Gortan“ (Buje).

U udruzi Mlada pera također su odlučili odati priznanje školama koje su se posebno iskazale u literarnom radu s djecom i odazivom na oba natječaja za osnovnoškolce, dodijelivši im titulu „Izvor literarnog izražavanja mladih“.

Plaketa povodom toga poslana je OŠ Šijana u Puli, a OŠ Gornji Mihaljevec bit će uručena na predstavljanju zbornika Top generacija koje će se održati 18. siječnja 2019. godine upravo u OŠ Gornji Mihaljevec.

mšm

Foto: Mlada pera