/IZBO DJEVOJKU – Davidu Komšiću 25 godina zatvora; Škare Ožbolt za Generaciju komentirala presudu

IZBO DJEVOJKU – Davidu Komšiću 25 godina zatvora; Škare Ožbolt za Generaciju komentirala presudu

Davidu Komšiću (22) koji je svoju bivšu djevojku izbo nožem 88 puta, potvrđena je kazna od 25 godina zatvora odlukom vijeća Vrhovnog suda u trećem stupnju. Presuda je pravomoćna, a za Generaciju ju je komentirala bivša ministrica pravosuđa i odvjetnica Vesna Škare Ožbolt.

“Očito je sud donio tu odluku uzimajući u obzir sve okolnosti počinjenja djela, ali i kao preventivnu mjeru s obzirom na brutalnost samog čina. Ne iznenađuje me takva odluka za takva brutalna kaznena djela”, rekla nam je Škare Ožbolt.

Dodala je i to kako je za takve zločine uobičajena visoka kazna.

“To je kazna za teško ubojstvo, a zakonom je propisano da se za teško ubojstvo dobije najmanje 10 godina zatvora. Dakle, ponavljam, ne iznenađuje me ovakva odluka”, poručila je Škare Ožbolt.

Podsjetimo, pravomoćna presuda za ubojstvo 18-godišnje Kristine Krupljan s Vrhovnog suda još nije otpremljena strankama, ali doznaje se da je odluka donesena istog dana kada se održala i sjednica trećestupanjskog vijeća, 9. prosinca.

Vijeće je, doznaje se, smatralo da je kazna od 25 godina zatvora dovoljna za 22-godišnjeg Komšića koji je svojoj bivšoj djevojci nožem zadao ukupno 88 ubodno-reznih rana u Opelu Astri 17. veljače 2017. godine na parkiralištu u Ulici svetog Josipa Radnika 16 na zagrebačkoj Volovčici oko 21.30 sati, praktički pred zgradom u kojoj je živjela s majkom i bakom. 

mšm

Foto: Facebook