/Je li Istra spremna za uvođenje online nastave? Evo što kažu ravnatelji osnovnih škola

Je li Istra spremna za uvođenje online nastave? Evo što kažu ravnatelji osnovnih škola

Zbog straha od koronavirusa Istarske škole od petka će zatvoriti svoja vrata za učenike, a nastava će se odvijati virtualno. Budući da za pripremu novog oblika obrazovnog procesa imaju samo dva dana, s portala Srednja.hr upitali su ravnatelje nekoliko tamošnjih osnovnih škola, što očekuju od takvog oblika nastave. Vrlo su optimistični, a neki kažu da je sve već spremno.

“Očekujemo da će online sustav nastave svakako funkcionirati, no ne znamo još kako. Tek smo sinoć dobili dopis te smo još uvijek u dogovorima. Imamo sastanke s učiteljima, no tijekom današnjeg dana sve trebali bismo sve znati”, govori Loreta Ribarić, ravnateljica pulske OŠ Centar.

U virtualnoj učionici svaki će učitelj moći imati nastavu s djecom, objašnjava ravnateljica i dodaje kako to neće biti problem jer su današnji učenici informatički jako vješti.

“Za nas je to sve nas novo. Mislim da će sve funkcionirati, ali moramo vidjeti. Današnji dan posvećen je predviđanju”, zaključila je Ribarić.

Alma Tomljanović, iz OŠ Šijana u Puli, istaknula je da rade dan-po-dan, ali da će u ponedjeljak sve biti spremno.

“Pripreme teku, formiramo virtualne učionice. Radimo prema napucima ministarstva. Ne mogu znati kako će sve izgledati, teško mi je bilo što reći. Baza je napravljena”, kaže ravnateljica.

mšm/srednja.hr

Foto: Pixabay, ilustracija