/Komemoracija za poginulog vojnika: Hrvatska tuguje za svojim sinom

Komemoracija za poginulog vojnika: Hrvatska tuguje za svojim sinom

Komemoracija za Josipa Briškog, 27-godišnjeg vojnika poginulog u napadu na konvoj s hrvatskim vojnicima u Afganistanu, počela je u Ministarstvu obrane u 11 sati. Tijelo vojnika u petak ujutro je stiglo u Zagreb, a u zračnoj luci Franjo Tuđman organiziran je svečani doček.

U Ministarstvu obrane organizirana je komemoracija za poginulog hrvatskog vojnika Josipa Briškog. Na početku je hrvatsku himnu izvela klapa Hrvatske ratne mornarice. U čast Josipu Briškom, održana je i minuta šutnje, prenosi dnevnik.hr.

Od tragično preminulog Josipa Briškog govorima će se oprostiti predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović, načelnik Glavnog stožera OSRH Mirko Šundov i ministar obrane Damir Krstičević.

Načelnik Glavnog stožera Mirko Šundov uputio je posljednji pozdrav poginulom Josipu.

”Kad sam primio vijest o napadu Kabulu i smrti našeg vojnika, osjetio sam strašan gubitak, prazninu, tugu koja će nas stalno pratiti. Njegov odlazak sve nas je duboko potresa, i vojsku i cijelu javnost. Danas Hrvatska tuguje za svojim mladim sinom”, rekao je Šundov.

U zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman organiziran je svečani doček uz najviše vojne počasti za preminulog hrvatskog vojnika Josipa Briškog.

Podsjetimo, Josip Briški smrtno je stradao u utorak od zadobivenih teških ozljeda tijekom samoubilačkog napada na konvoj s hrvatskim vojnicima u Afganistanu. Imao je svega 27 godina kada je poginuo na dužnosti, a iza sebe je ostavio suprugu i jednogodišnjeg sina.

mšm/dnevnik.hr

Foto: MORH