/‘KORONA OBRAZOVANJE’ Ministarstvo znanosti otkrilo kada će izaći preporuke za nastavu na fakultetima

‘KORONA OBRAZOVANJE’ Ministarstvo znanosti otkrilo kada će izaći preporuke za nastavu na fakultetima

Svake godine u ovo vrijeme izlaze natječaji za studentske domove. Studenti donose odluke useliti ili ne, i kada, a oni koji nisu sretni dobitnici, traže privatni smještaj. Skroz je to uobičajena pojava, no ove godine ipak u mnogo drugačijem kontekstu. Još uvijek se ne zna na koji će način fakulteti izvoditi nastavu koja počinje za nešto više od mjesec dana.

Iz tog razloga portal Srednja.hr je poslao upit ministru znanosti i obrazovanja Radovanu Fuchsu što će biti s nastavom na visokim učilištima u Hrvatskoj. Potvrdio je da se čekaju preporuke HZJZ-a koje bi trebale stići do kraja kolovoza.

HZJZ radi na prilagodbi preporuka koje je 20. svibnja 2020. objavio zajedno sa Školom narodnog zdravlja “Andrija Štampar” Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Kriznim stožerom Sveučilišta u Zagrebu vezano uz nCoV bolesti (Covid-19), te se donošenje nove verzije preporuka prilagođene za novu akademsku godinu očekuje do kraja kolovoza, rekli su nam iz Ministarstva.

Do kraja kolovoza bi studenti, dakle, trebali imati nešto više informacija o tome kako će izgledati nastava na fakultetima. Prema onome što je do sad poznato, čini se da se Ministarstvo, kao i slučaju škola, zalaže za uobičajenu, kontaktnu nastavu.

bl/Srednja.hr

Foto: Pixabay