/‘KUĆA OSMIJEHA’ Briga o mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi; održana prva edukativna grupa podrške za udomitelje

‘KUĆA OSMIJEHA’ Briga o mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi; održana prva edukativna grupa podrške za udomitelje

U sklopu projekta Kuća osmijeha kojim je predviđena briga o mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon navršene 18 godine izlaze iz sustava udomiteljstva, održana je prva edukativno tematska grupa podrške za udomitelje, piše Gradonačelnik.hr.

Cilj provedbe ovih aktivnosti je pružanje podrške i potrebnih znanja udomiteljima za adekvatno suočavanje sa specifičnim problemima udomiteljstva djece. Tematske grupe udomiteljima će omogućiti razmjenu iskustava te pružanje podrške i znanja o tome kako se nositi s problemima prilagodbe udomljenog djeteta dok će individualna podrška udomiteljima pružiti kontinuiranu potporu i praćenje za što bolje snalaženje u svojoj ulozi.

Ovaj događaj jedna je od aktivnosti projekta  Kuća osmijeha koji je ugovoren unutar natječaja Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda. Provodi ga Grad Đurđevac u suradnji s partnerima Udrugom udomitelja za djecu Osmijeh i Centrom za socijalnu skrb Đurđevac. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.175.081,44 kn, te je 100% financiran od strane Europske unije.

Projektom će se opremiti stambeni prostor u kojem će biti smješteni mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon navršenih 18 godina izlaze iz sustava udomiteljstva. Planirana je i adekvatna stručna pomoć udomiteljima i mentorima kroz razne edukacije, te psihoedukativna podrška udomljenoj djeci i mladima koji izlaze iz sustava skrbi. 

bl

Foto: Unsplash ilustracija