/Legendarni glumac uvukao djecu u čudesni svijet bajke

Legendarni glumac uvukao djecu u čudesni svijet bajke

Prva u nizu ovogodišnjih Bajkaonica s glumcem i umjetnikom Zijahom Sokolovićem započela je u Kutini, u Osnovnoj školi Stjepana Kefelje. Više od dvije stotine učenika od prvog do četvrtog razreda uživalo je u dvjema bajkama, najprije u dječjoj bajci „Neispričane priče…kojima nema kraja“ Društva „Naša djeca“ Sveti Križ Začretje. Ta je priča nastala prema motivima poznate bajke „Ružno pače“, a upravo je ona pobjednica NIVEA natječaja za najbolju dječju priču u projektu „Neka odrastanje bude dječja igra“.

Glumac Zijah Sokolović, poput magneta, uvukao je djecu u čudesni svijet stare knjige požutjelih korica, čija unutrašnjost skriva bogat svijet neispričanih priča za djecu, a zbog kojih, kada ih djeca čuju i otkriju, zavole knjige i čitanje. Djeca su posebno pokazala uživljenost i oduševljenje slušajući svima znanu priču „Ružno pače“ Hansa Christiana Andersena.

Nastup i pripovijedanje glumca Zijaha Sokolovića u Bajkoanici za kraj su upotpunili učenici iz glazbene radionice 3.b i 3.c razreda OŠ Stjepana Kefelje koji su izveli na svoj način bajku „Vuk i sedam kozlića“ prema zapisu braće Grimm, a uvježbani za pripovijedanje od strane njihove učiteljice Helene Ćosić.

Svoje iskustvo jedne od 32 educirane voditeljica Bajkaonice u Hrvatskoj u ovom projektu, prenijela je volonterka Društva „Naša djeca“ Kutina i učiteljica OŠ Stjepana Kefelje Helena Ćosić, istaknuvši kako su djeca željna slušanja dobrih priča i bajki te kako uživaju u Bajkaonici kad god za to imaju prilike.

Domaćini ovog, za djecu nezaboravnog susreta umjetnika-pripovjedača i slušanja bajki, bilo je Društvo „Naša djeca“ Kutina i OŠ Stjepana Kefelje. Na početku Bajkaonice u Kutini, sve je u ime ravnatelja škole pozdravila profesorica Iva Habazin. Ispred Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske, koji je zajedno s NIVEA-om organizator projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“, sve je srdačno pozdravila Snježana Krpes, tajnica Saveza DND koja je i ovom prilikom zahvalila tvrtki NIVEA na petogodišnjoj zajedničkoj suradnji i podršci projektu „Neka odrastanje bude dječja igra“.

Izvrsno primljena među kutinskom djecu, Bajkaonica za 5 sa Zijahom Sokolovićem peti rođendan projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“ cijeli ovaj tjedan nastavlja slaviti, putujući i pripovijedajući bajke po školama i Društvima „Naša djeca“ u Zagrebu, Petrinji, Čakovcu i Ravnoj Gori, priopćili su iz Saveza društava „Naša djeca“ Hrvatske.

mšm