/‘LIJEPA AKCIJA’ Zagrebačke fontane bit će osvijetljene za djecu oboljelu od malignih bolesti: ‘Kada borba traje, podrška je ta koja nadi svjetlo daje’

‘LIJEPA AKCIJA’ Zagrebačke fontane bit će osvijetljene za djecu oboljelu od malignih bolesti: ‘Kada borba traje, podrška je ta koja nadi svjetlo daje’

Vodeni zid zagrebačkih fontana u četvrtak navečer u 20 sati bit će osvijetljen projiciranjem zlatne vrpce – simbolom djeteta koje se bori s malignom bolesti, od kojih u Hrvatskoj, po podacima udruge Krijesnica, svake godine oboli od 100 do 170 djece.

Geslo ovogodišnje kampanje glasi “Kada borba traje, podrška je ta koja nadi svjetlo daje”, kojim udruga želi još jednom naglasiti važnost njegovanja empatije, međusobnog razumijevanja i izgradnje zajednice u kojoj ćemo se uvažavati i nesebično pomagati.

Udruga akciju organizira uz podršku Grada Zagreba u znak podrške oboljeloj djeci i obiteljima te sa ciljem osvještavanja javnosti o problemima s kojima se suočavaju tijekom i nakon liječenja. Rujan je, naime, mjesec podizanja svijesti o malignim bolestima dječje dobi.

O ovoj lijepoj akciji su se oglasili na Facebook profilu Udruge te pozvali sve građane da im se pridruže.

“Dragi naši, sretni smo što vas možemo pozvati da nam se pridružite i uveličate za nas veliki događaj. U mjesecu koji je nama iznimno važan udruga Krijesnica i ove godine uz podršku Grada Zagreba organizira osvjetljivanje vodenog zida zagrebačkih fontana projiciranjem zlatne vrpce – simbolom djeteta koje se bori s malignom bolesti. 🎗

Geslo naše ovogodišnje kampanje glasi „Kada borba traje, podrška je ta koja nadi svjetlo daje“ kojim želimo još jednom naglasiti važnost njegovanja empatije, međusobnog razumijevanja, izgradnje zajednice u kojoj ćemo se više uvažavati i nesebično pomagati.

Svečano osvjetljavanje fontana održat će se u četvrtak 15.09.2022. godine u 20 sati. U znak podrške djeci i obiteljima koji se bore s malignom bolesti te osvještavanja javnosti o problemima s kojima se tijekom i nakon liječenja suočavaju, očekuje se dolazak predstavnika raznih institucija i dragih prijatelja udruge.

Iako postoji mogućnost kiše, pozivamo vas da dođete, ponesete kišobrane, osmijehe i otvorena srca! Vidimo se!”, napisali su iz Udruge Krijesnice.

mšm

Foto: Facebook/Udruga Krijesnice