/LIJEPA MJERA – Grad Split sufinancirao gotovo 14 tisuća svojih školaraca, sve kako bi olakšali obiteljima

LIJEPA MJERA – Grad Split sufinancirao gotovo 14 tisuća svojih školaraca, sve kako bi olakšali obiteljima

Ukupno 4.884.912,65 kuna utrošio je Grad Split u nabavu nastavnih materijala za 13.868 svojih osnovaca u ovoj školskoj godini. S obzirom na to da je ove godine školske udžbenike osiguralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, gradska uprava odlučila se za nabavu drugih obrazovnih materijala poput radnih bilježnica i likovnih mapa.

Materijalima za školu su tako opremili učenike 28 svojih osnovnih škola te učenike s prebivalištem u Splitu koji pohađaju neku od osnovnih škola Splitsko-dalmatinske županije, a sve kako bi ovom mjerom potpomognuli kućni budžet obitelji splitskih školaraca.

Drugi obrazovni materijali uključuju radne bilježnice, zbirke zadataka, kutije za tehnički odgoj, likovne mape, atlase i ostala sredstva koja su u pojedinim školama odabrana za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda utvrđenih predmetnim kurikulumom.

Iznosom od 26 tisuća kuna Grad je sufinancirao i nabavu didaktičke opreme za Centar za autizam Split te istim iznosom i nabavu opreme za Centar za odgoj i obrazovanje „Juraj Bonači“ Split, ustanove u kojima se također provodi program osnovnoškolskog obrazovanja za učenike.

U prošloj školskoj godini kada Ministarstvo nije osiguravalo udžbenike, Grad Split je izdvojio 12 milijuna kuna za nabavu udžbenika za 14 tisuća svojih učenika, priopćili su iz Grada Splita.

mšm

Foto: Pixabay, ilustracija