/Ljeto uz tečajeve Američkog instituta:  Engleski – jezik koji povezuje sve generacije

Ljeto uz tečajeve Američkog instituta:  Engleski – jezik koji povezuje sve generacije

Engleski je danas jezik blizak svim generacijama. Upravo zbog njegove rasprostranjenosti i učestalosti upotrebe u svakodnevici djeca su od najranije dobi izložena ovom svjetskom jeziku, a njegova prisutnost i nužnost poznavanja engleskog provlače se kroz cijeli životni vijek. Djeca se od najranije dobi upoznaju s engleskim slušajući pjesmice, brojalice, priče i gledajući crtane filmove stvarajući tako temeljni interes i motivaciju da ga nauče. 

Ovladavajući stranim jezikom uz  kvalitetnu metodologiju i stručan pristup, djeca, mladi i odrasli osim znanja usvajajući i druge vrijednosti, ulažući tako od najranije dobi u svoju budućnost. Učeći, oni izgrađuju svoje samopouzdanje zbog naučena novog znanja i govorenja novim jezikom, razvijaju želju za novim spoznajama, uče o različitostima i novim kulturama, šireći tako svoju opću kulturu. 

Nerijetko se i roditelji sami, kao poticaj djeci, odlučuju produbiti vlastito poznavanje jezika i podići pohađajući tečaj razinu engleskog jezika, što je danas ključno za gotovo svaki posao, kao i za razvoj i napredovanje u karijeri. Ulaganjem vremena i truda u poznavanje engleskog jezika roditelji djeci pokazuju primjerom primjenjivost engleskoga u svakodnevici te važnost cjeloživotnog učenja. Danas je engleski prisutan u brojnim segmentima obrazovanja, karijere, medija ali i načinima provođenja slobodnog vremena, poput putovanja, medija, kulture i sporta.

Želeći sebi i svojoj obitelji pružiti kvalitetno usavršavanje engleskog jezika mnogi se odlučuju za Američki institut – školu engleskog jezika, čije tečajeve radosno pohađaju sve generacije. Ova škola nudi mogućnost cjelogodišnjeg učenja engleskog jezika, pri čemu je ljeto namijenjeno za vježbu, iskustva i nove doživljaje kroz istraživanje, kao pripremu za novu školsku godinu na zabavan način.

Zašto je ova škola posebna i što njihove polaznike privlači, pojasnila je predsjednica Američkog instituta, Alexandra Chioureas Posković.

“Iskustveno obrazovanje koje nudi Američki institut temelji se na uključivanju učenika da budu aktivni u usvajanju znanja, pružajući im primjenjiv pristup učenju engleskog učenja koji pokazuju izvrsni rezultati, ali, što je najvažnije, i povratne informacije od naših polaznika. Naša škola je sigurno mjesto na kojem se učenje zasniva na individualnim interesima polaznika, pri čemu su za rast i razvoj u savladavanju engleskog jezika dopuštene i pogreške.”

Američki institut omogućuje kvalitetnu poduku engleskog jezika koju provode iskusni učitelji, izvorni govornici. Tečajevi su pomno osmišljeni za sve dobne skupine i razine znanja, gdje polaznici mogu birati između grupnih i individualnih tečajeva.

“Školu pohađamo već godinu dana a moje dijete je razvilo vještine govorenja engleskim jezikom i samopouzdanje. Učitelji daju roditeljima materijale, aplikacije i ideje kako bi pomogli u cjeloživotnom učenju. Toplo preporučujem ovu školu!” – istaknula je Mateja, zadovoljna polaznica Američkog instituta.

Svake godine u sklopu ljetnih praznika Američki institut organizira aktivnosti kojima pruža mogućnost svojim polaznicima da tijekom ljetnog razdoblja prodube svoja znanja, vježbaju i usavrše svoj engleski jezik.

Ljetni tečajevi Američkog instituta  putem individualnih ili grupnih tečajeva, tematskih kreativnih i umjetničkih radionica i igara nude uzbudljive načine učenja engleskog jezika i pripremu za nadolazeće školske, akademske i radne izazove. Ljeto polaznici mogu provesti i uz praktične lekcije povezane uz  područje rada ili interesa u kojima će engleski najviše koristiti, primjerice za razgovor za posao, kuhanje, uređivanje web stranica, stručni jezik u području rada, pripreme za studiranje u inozemstvu i za brojne druge svrhe. 

Engleski može postati drugi jezik i vaše obitelji – zašto ne?

bl

Foto: Bagadodo – agencija za odnose s javnostima, promociju i komunikacije