/‘MAČAK U ČIZMAMA: POSLJEDNJA ŽELJA’ U novoj pustolovini djeca će naučiti kako je život bez prijatelja i obitelji isprazan

‘MAČAK U ČIZMAMA: POSLJEDNJA ŽELJA’ U novoj pustolovini djeca će naučiti kako je život bez prijatelja i obitelji isprazan

DreamWorks Animation u kinima predstavlja novu pustolovinu pod nazivom “Mačak u čizmama: posljednja želja”. Ovaj animirani obiteljski film bavi se svima dobro poznatim Mačkom koji se pojavljuje u filmovima o Shreku, a koji je poznat po svojoj odvažnosti i hrabrosti.

Međutim, u ovom filmu pratimo Mačka koji je uvidio da slava može biti iznimno usamljujuća i besmislena. Da je život bez istinskih prijatelja i obitelji isprazan i dosadan. Da me mora sve prepreke i probleme rješavati sam, već da može potražiti pomoć.

Kroz pustolovinu koju prolazi malo po malo uči koliko je važno imati pozitivan stav, koliko je važno zajedništvo i sloga, te da je odnos s dragim ljudima puno važniji od sebičnih ciljeva. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik i prikazuje se u 2D i 3D formatu.

Film je namijenjen djeci starijoj od 8 godina, a zbog toga što obiluje gegovima i smiješnim situacijama nasmijat će i roditelje.

U filmu ima puno nasilja koje je prikazano na smiješan i simpatičan način. Na primjer, kada je prikazano kako je Mačak izgubio svojih osam života. Baš zbog toga bi nakon filma bilo dobro porazgovarati s djecom o stvarnim posljedicama nasilja. Dobro je poznato da djeca vrlo rado oponašaju junake iz omiljenih filmova i crtića bez obzira radilo se o opasnim radnjama ili ne.

Nema zastrašujućih prizora, no prizori u kojima se Mačak susreće s Vukom manjoj djeci bi mogli biti pomalo zastrašujući.

Rječnik je primjeren za djecu, a u filmu nema seksualnih aluzija. Tempo varira od laganog do brzog, ali je prilagođen i mlađoj djeci.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Iva Brčić

Foto: Najsretnija beba Hrvatska