/Maraton karijera studente povezuje s uspješnim Hrvatima; donosimo detalje

Maraton karijera studente povezuje s uspješnim Hrvatima; donosimo detalje

Maraton karijera održat će se u srijedu 25. svibnja 2022. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Ove se godine Maraton karijera, manifestacija koja studentima otkriva koliko je obrazovanje doprinijelo razvoju karijera uspješnih Hrvata, održava peti put.  

Vođen motom “Od faksa do karijere i natrag“ Maraton karijera na fakultet na kojem su diplomirale, vraća komunikacijske stručnjakinje Mirelu Holy i Gabrijelu Kišiček.

U konferencijskoj dvorani na 2. katu Knjižnice FFZG-a izlaganje Mirele Holy počet će u 11 sati, a ono Gabrijele Kišiček dva sata kasnije. Prisjetit će se svojih studentskih dana, ali i razdoblja nakon stjecanja diplome. Poseban naglasak stavit će na svoj karijerni put. Pritom će studentima dati savjete kako ga učiniti lakšim i uspješnijim.

Dr. sc. Mirela Holy bivša je ministrica i saborska zastupnica, a danas na Veleučilištu Vern vodi diplomski studij Upravljanje poslovnim komunikacijama. Dr. sc. Gabrijela Kišiček predavačica je na FFZG-u, savjetnica za govor na Novoj TV i komentatorica javne komunikacije.

“Sudjelovanje na Maratonu karijera velika mi je čast, ali predstavlja i svojevrsnu odgovornost koju osjeća svatko kad se nađe u poziciji da savjetuje mlade ljude na početku karijere i profesionalnog razvoja. Veseli me što mogu podijeliti svoja iskustva koja pokazuju da se dobrom organizacijom vremena istovremeno može raditi u nekoliko različitih polja: razvijati se znanstveno, teorijski, ali i praktično prenositi znanja putem radionica, predavanja i vježbi za sve kojima je govor esencijalan dio profesije. Neopisivo zadovoljstvo pruža mi spoznaja da bih svojim iskustvima mogla nekoga inspirirati i pokazati da se trud, rad i predanost mogu isplatiti“, rekla je Gabrijela Kišiček.

Maraton karijera organizira studentska udruga Centar za razvoj mladih. Nakon dvije godine tijekom kojih se manifestacija iz epidemioloških razloga održavala putem interneta, ove se godine ponovo radi uživo.

bl

Foto: Udruga “Centar za razvoj mladih”