/Maturanti slave norijadu: Ministrica Divjak upozorila ih je na važnu stvar

Maturanti slave norijadu: Ministrica Divjak upozorila ih je na važnu stvar

Za oko 40.000 hrvatskih učenika danas je posljednji dan nastave. Maturanti se opraštaju od jednog velikog životnog razdoblja – svojih školskih dana, a to će proslaviti na današnjoj norijadi. Poruku uoči norijade maturantima je poslala Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja, a u njoj im skreće pozornost na to da prilikom odabira studija vode računa o mogućnosti za kasnije zapošljavanje, piše Srednja.hr.

“Drage učenice i učenici, nadam se da uspješno privodite kraju svoje srednjoškolsko obrazovanje. Nadam se i vjerujem da ćete s uspjehom položiti državnu maturu ili završne ispite i da ćete nakon toga naći svoje mjesto ili na fakultetima, visokim školama i veleučilištima, ili se uspješno zaposliti i naći kvalitetan posao, ili, zašto ne, sami osnovati tvrtku i samozaposliti se. Kod izbora fakulteta molim vas da vodite računa o tome kakve su vam mogućnosti za kasnije zapošljavanje nakon fakulteta i ja se nadam i vjerujem da ćete svi, nakon ovih, pomalo ludih dana, na završetku srednjoškolskog obrazovanja sretno ući ili u studentske ili u poslovne vode”, poručila je Divjak maturantima.

Podsjetimo, u nekim krajevima Hrvatske norijada je počela još u ponedjeljak, a posebno je veselo bilo u Varaždinu. Najviše maturanata se pak očekuje u Zagrebu. Oko 8.000 njih s Trga bana Jelačića točno u podne krenulo je prema Bundeku na proslavu.

mšm/srednja.hr

Foto: FB (Blaženka Divjak)