/Miss turizma svijeta: Zaljubljena sam u Hrvatsku i Zagreb

Miss turizma svijeta: Zaljubljena sam u Hrvatsku i Zagreb

Mlada Kolumbijka Andrea Gutierrez (25)  titulu Miss turizma svijeta osvojila je u siječnju 2018. godine, a prošlog je tjedna posjetila Zagreb. Lijepu je Adreu oduševio Zagreb, hrvatska kuhinja i dečki, a čula je sve najbolje i o našem moru i obali, koju bi voljela posjetiti.

“Kolumbija je dosta mirna zemlja, zemlja veselih i poduzetnih ljudi punih entuzijazma te nas odmalena odgajaju da budemo ljubazni prema ljudima i disciplinirani sa zaduženjima. Odrasti u Kolumbiji znači odrasti sretan”, otkrila je lijepa misica u intervjuu za Dnevnik.hr.

Od svajanja titule Miss turizma svijeta promijenilo se mnogo toga u njezinom životu.

“Biti Miss turizma svijeta dalo mi je priliku da zemlji osvjetlam obraz te mi je dalo odgovornost da pokažem koliko je lijepa naša zemlja, što vrlo često uprljaju loše stvari.”

Naglasila je kako su natjecanja ljepote u Kolumbiji jako važna i obožavana.

“Na internacionalnim natjecanjima uvijek računamo na potporu onih koji se nazivaju “misolozima” (stručnjacima za izbore za Miss) te oni stoje iza nas. Na dan kada sam ja pobijedila bila je zabava i ludnica u cijeloj zemlji”, prisjetila se.

Zajedljivost među misicama nazvala je više mitom, nego realnošću.

“Možda ima koja neizdrživa ili zavidna kandidatkinja. Ja sam imala sreće na ovom natjecanju i djevojke su bile jako prijateljski raspoložene prema meni.”

Istaknula je da zbog izgleda pazi na prehranu i nastoji se uvijek dobro hraniti. No, priznala je ipak kako je u Zagrebu itekako fino jela, no nazive jela nije znala izgovoriti.

“Iskreno, zaljubljena sam u Hrvatsku i u Zagreb. Potpuno je drukčije od zemalja koje sam ranije posjetila. Jako sam sretna što će Miss turizma svijeta sljedeće godine biti ovdje, jer jedva čekam da ovdje budem duže i da upoznam više mjesta. Rekli su mi da je obala prekrasna, da je to raj na zemlji.”

Osim hrane, svidjeli su joj se i domaći dečki.

“Hrvati su visoki i robusni. Imaju jako muževna lica. Latinoamerikanci su isto muževni, ali Hrvati se možda malo više ističu”, kroz smijeh je ispričala mlada Kolumbijka koja je u sretnoj vezi već četiri godine te joj je on velika podrška.

mšm/dnevnik.hr

Foto: PR