/Mladi iz Italije, Bugarske, Turske i Hrvatske u Zagrebu organiziraju dijalog o toleranciji u religiji

Mladi iz Italije, Bugarske, Turske i Hrvatske u Zagrebu organiziraju dijalog o toleranciji u religiji

U sklopu Erasmus plus projekta mladih, od 30. svibnja do 5. lipnja 2019. u Zagrebu se skupilo 40 mladih iz Italije, Bugarske, Turske i Hrvatske kako bi organizirali radionice dijaloga i tolerancije među različitim religijama. Organizator projekta je Urbana mladež iz Hrvatske, na čijim će stranicama po završetku projekta biti objavljen video na temu tolerancije koji će snimiti mladi.

Sudionici, koji su od 18 do 26 godina, pripadnici su različitih religija i uvjerenja – od katolika, protestanata, muslimana, agnocista pa čak i budista. U ovih sedam dana mladi će proći kroz razne teme poput osnovnog značenja vjere za njih, temelja svake religije, osnovnih pravila poštivanja tuđe vjere pa do europskog vjerskog identiteta raznih dijelova Europe.

Na kraju projekta ovi mladi će snimiti video tolerancije među svim religijama te ga promovirati preko društvenih mreža. Video ćete moći naći na web stranici www.urbanamladez.hr.

Projekt je financiran od Europske Unije, organizator projekta je Urbana mladež iz Hrvatske, dok su partneri BAKYARD iz Turske, Walk Together iz Bugarske te organizacija Joint iz Italije.

mšm

Foto: Urbana mladež