/“DOBRA PRILIKA” Mladi pozvani da se prijave za praksu na portalu Studentski.hr

“DOBRA PRILIKA” Mladi pozvani da se prijave za praksu na portalu Studentski.hr

Otvorene su prijave za praksu na portalu Studentski.hr i ostalim projektima udruge CERM. Budući da u današnje vrijeme diploma ne garantira uspješno zapošljavanje i zadovoljstvo radnim mjestom, kvalitetna praksa za vrijeme studija nerijetko je prijeko potrebna. Takvu, i to u različitim područjima djelatnosti, pruža Centar za razvoj mladih – CERM.

Volonterska praksa u CERM-u odrađuje se tijekom cijele akademske godine, a u ovom su trenutku otvorene pozicije za nove članove u njezinim četirima timovima, a to su: novinari, lektori, marketinški tim i tim ljudskih resursa.

Zainteresirani za novinarstvo moći će se tako prijaviti na poziciju kolumnista, književnog kritičara, novinara za kulturu, sportskog novinara ili znanstvenog novinara. Redakciju portala čine i lektori koji svakodnevno lektoriraju, a ponekad i pišu članke, a uz to i organiziraju predavanja i radionice za članove ostalih timova portala.

I novinari i lektori imat će priliku sudjelovati i u izradi ostalih publikacija udruge poput časopisa Studentska mreža ili pak u ostalim prepoznatljivim projektima CERM-a, poput Maratona karijera, konferencije Youth Future Croatia, književnog projekta Čitaj, pitaj te natjecanja Pokretač i Croatian Economics Olympiad.

Traže se i suradnici za marketing koji će osmišljavati i provoditi kampanje za promociju CERM-ovih projekata. Idealna je to prilika za studente koji vole sve što je digitalno te žele naučiti osmišljavati kampanje koje postižu rezultate i koristiti se alatima poput Google Analyticsa, Mailchimpa, Canve, Photoshopa, oglasa i Googleovih alata. U CERM-u će dobiti temeljno znanje o internet marketingu, a radom na ozbiljnim projektima kontinuirano će nadograđivati stečene vještine.

Oni koji vole rad s ljudima, a profesionalno se vide u odjelu ljudskih resursa, korisno će iskustvo steći kao suradnik za HR u CERM-u. HR-ovci brinu o zadovoljstvu članova udruge i volontera. Izrađuje i provode upitnike, obrađuju podatke i kreiraju izvještaje. Osim navedenoga, važan dio rada uključuje analizu obrazovnih potreba svih suradnika, sudjelovanje u osmišljavanju edukacija te organizaciji i provedbi sastanaka, radionica, druženja, teambuildinga. Neizostavan dio je i vođenje raznih evidencija, odnosno operativno praćenje rada svih suradnika.

„Volonterska praksa u CERM-u odličan je početak za svakoga tko želi napraviti prvi korak prema svojoj željenoj karijeri. Uz rad na konkretnim projektima, radionice, edukacije, ali i puno druženja, svatko može steći korisno iskustvo koje ne samo da će izgledati lijepo na životopisu, već će doprinijeti kako profesionalnoj, tako i osobnoj izgradnji članova”, ističe Ivana Čulina, stručni suradnik za marketing u Centru za razvoj mladih.

Kakve kvalitete zainteresirani kandidat treba imati i što treba učiniti kako bi postao dijelom nekog od timova u CERM-u – detaljno je razjašnjeno na stranici Tebe tražimo, stoji u priopćenju CERM-a.

mšm

Foto: promo