/‘MOTIVIRAJUĆA PRIČA’ Ivan je srednjoškolac iz Zaprešića na čije ručno oslikane majice morate čekati, sve je započelo podrškom učiteljice

‘MOTIVIRAJUĆA PRIČA’ Ivan je srednjoškolac iz Zaprešića na čije ručno oslikane majice morate čekati, sve je započelo podrškom učiteljice

Iz zaprešićke Srednje škole Ban Josip Jelačić stiže jedna topla i motivirajuća priča. Sada svi zainteresirani mogu naručiti majice sa slikama koje je nacrtao Ivan, polaznik ove škole. Evo kako je došlo do ideje i tko je Ivanu pružio podršku.

Kad je prije tri godine Ivan upisao Srednju školu Ban Josip Jelačić u Zaprešiću, učiteljica Dunja je primijetila da voli crtati i da je nadaren te ga odlučila motivirati poklonivši mu blok za kreativno izražavanje. “Ja sam tri godine razmišljala na koji način poslati poruku da on može, da se vidi njegova kreativnost i prepozna to što on radi. Najbolji način mi je bio da izađemo van, pa da ljudi vide na majicama, odnosno na nečemu što je prepoznatljivo”, otkrila je Dunja Vukelja, stručna učiteljica u SŠ Ban Josip Jelačić.

Tako su Ivanovi crteži s motivima flore i faune preslikani na majice u raznim veličinama, ali i bojama, a koje se mogu naručiti elektroničkom poštom dostupnom na Facebooku i Instagramu Učeničke zadruge Ban. Kako je riječ o narudžbi, potrebno je malo pričekati da se tražena majica izradi. Ivanova učiteljica otkrila je za Zapad.hr i da su u planu platnene torbe, ali to će, kako kaže, malo pričekati. Ivan Crnoja, autor crteža, zna vrlo dobro kako će potrošiti sav prilog od prodaje majica: “Kupit ću auto, a mami kuhinju i cvijeće”. Oduševio je novinare jednostavnošću i nesebičnošću.

Učiteljica Dunja na kraju razgovora naglasila je da je jako važno poticati učenike da budu najbolji u onome što rade, razvijati njihovu samosvjesnost i čestitost: “Na mladima svijet ostaje. Jako je bitno da odgojimo kreativne i odgovorne mlade ljude. Moj cilj je svakom učeniku poslati određenu poruku. Ako sve u životu radi čestito i pošteno, sigurno će se vidjeti rezultat”. Dodala je da svaki učitelj treba jako voljeti svoj posao i pratiti svoje mlade ljude na njihovu putu.

Detaljnije možete saznati na Facebook stranici Učeničke zadruge Ban, gdje možete i naručiti majicu.

Fotografije možete vidjeti OVDJE.

bl

Foto: Učenička zadruga Ban