/Na današnji dan preminuo je Luka Ritz: Stalno se pitamo što bi sad radio da je tu s nama?

Na današnji dan preminuo je Luka Ritz: Stalno se pitamo što bi sad radio da je tu s nama?

Na današnji dan prije 11 godina preminuo je Luka Ritz čije je ime postalo simbol za borbu protiv nasilja. Vraćajući se u kasnim večernjim satima kući, 1. lipnja 2008. godine ovaj je maturant srednje Grafičke škole napadnut i brutalno pretučen na zagrebačkom Mostu slobode, kraj Bundeka. Od zadobivenih ozljeda umro je 12 dana kasnije. Da vrijeme ne liječi rane potvrdili su Lukini roditelji koji su i dalje neutješni.

“Pitate se stalno gdje bi sad bio i što bi sad radio da je tu s nama? Možda bismo već sada postali djed i baka? Stalno se pitate kakav bi njegov život bio sada”, kazala je nedavno u razgovoru za 24 sata Suzana Ritz, Lukina majka.

“Vrijeme ne liječi rane. To su totalne gluposti. Ništa se ne mijenja i tako će biti do kraja života. A kako živimo? Dan po dan”,  dodala je majka mladića čije je ime postalo simbol za borbu protiv nasilja.

Kad su razgovarali s Lukinim roditeljima na 10. obljetnicu njegove smrti poručili su kako je Luka stalno s njima, u svakom trenutku. 

“Ne znam koja je to dimenzija, ali točno ga osjetiš kad ti treba. Ne prođe dan da ga se ne sjetimo i da nam ne nedostaje.”

Priznali su da su im ovi dani u godini prilično teški.

“Nekad sam strašno voljela proljeće. Volim ga i sad, ali kad krenu ti dani, baš nam bude teško. Luka je rođen u travnju, pa brzo dolazi godišnjica, sve to vrijeme smo kao u nekom vakuumu. Nema razlike, svi su nam dani isti.”

Priznali su da nema dana da ne pričaju o Luki.

“Gledamo neki dobar film i pomislimo šteta da Luka nije vidio, ili odemo na neki koncert i komentiramo kako bi se Luki sigurno svidio”, kazali su Suzana i Reno.

mšm/24 sata

Foto: FB