/‘NA MENIJU CARBONARA’ Slijepe osobe se snalaze u kuhinji; Udruga ‘Zamisli’ obilježava Europski tjedan mladih

‘NA MENIJU CARBONARA’ Slijepe osobe se snalaze u kuhinji; Udruga ‘Zamisli’ obilježava Europski tjedan mladih

Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom “Zamisli” obilježit će u srijedu Europski tjedan mladih pripremom zdravog obroka kojim će se pokazati da se i slijepe osobe odlično snalaze u kuhinji.

“Kuhanjem ćemo malo otputovati do susjedne Italije. Studentica Kristina će pod vodstvom Gordane pripremit spaghetti carbonaru”, otkrili su uz Udruge. Kristina i Gordana su obje slijepe osobe koje se odlično snalaze u kuhinji. 

Cilj ove aktivnosti je, kažu, potaknuti mlade na samostalnu pripremu zdravih obroka. “Cilj nam je pokazati da se zdrav obrok može pripremiti u vrlo kratkom vremenu, uz malo truda”.

Cijeli proces kuhanja će se “streamati” na Facebooku Udruge Zamisli s početkom u 16 sati.

Udruga “Zamisli” osnovana je 2005. u Zagrebu, no svojim aktivnostima djeluje na području cijele Hrvatske. Glavna misija Udruge jest osnaživanje mladih i osoba s invaliditetom za afirmaciju, samoostvarenje i aktivan život u zajednici, osiguravanje i pružanje informacija, savjeta, podrške, te zagovaranje i promocija mogućih rješenja. Članica je brojnih europskih i nacionalnih mreža.

bkk

Foto: Unsplash