/Svjetski savez mladih: Otkrijte svijet ljudskih prava i stažirajte u New Yorku

Svjetski savez mladih: Otkrijte svijet ljudskih prava i stažirajte u New Yorku

Udruga Svjetski savez mladih Hrvatska poziva na novi ciklus edukacijskog programa ‘Mladi za dostojanstvo i ljudska prava’ koji počinje u Zagrebu 22. listopada. Prijave traju još samo danas – 15. listopada. Prijaviti se mogu svi mladi između 18 i 30 godina. Nauči pisati i provoditi europske projekte, dodaj u svoj životopis vještine zagovaranja i proputuj svijet s nama, pozivaju iz Udruge.

Program „Mladi za dostojanstvo i ljudska prava“ sastoji se od čitanja tekstova autora poput Mahatme Gandhija, C.S. Lewisa, Viktora Frankla, Jacquesa Maritaina, Vaclava Havela i drugih. Sudionici će dobiti mogućnost boljeg razumijevanja čovjeka i njegovog dostojanstva, kvalitetan uvid u svijet ljudskih prava, savladavanje elementarnog vokabulara koji se koristi u UN-u, a imat će i priliku za stažiranje u New Yorku ili Bruxellesu, sudjelovanje na domaćim i međunarodnim konferencijama, europskim projektima, treninzima zagovaranja i ostalim edukacijama.

Sudionici će čitati jedno po jedno poglavlje (od ukupno 7), slati kratki esej mentorima i diskutirati o pročitanim tekstovima u grupama. Nakon završenog treninga, svi sudionici prolaze proces certifikacije, te dobivaju potvrdu o stečenim kompetencijama, koje mogu koristiti i prilikom prijave za posao.

Svi uspješno certificirani sudionici moći će postati aktivni članovi WYA Hrvatska i sudjelovati u radu udruge. Prijave za edukaciju traju od 8. do 15. listopada, a prijaviti se mogu svi mladi između 18 i 30 godina putem obrasca.

Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac te poslati motivacijsko pismo na croatia@wya.net s naznakom PRIJAVA ZA EDUKACIJU_MOTIVACIJSKO PISMO.

Svi prijavljeni će biti pozvani na kratki intervju s mentorima edukacije, nakon kojega će dobiti informaciju jesu li upisani u edukacijski program. Za intervju se nije potrebno posebno pripremati. Ključni element će biti zainteresiranost polaznika za područja kojima se Udruga bavi i ozbiljnost pristupa edukaciji, stoji u pozivu Svjetskog saveza mladih Hrvatska.

mšm

Foto: FB