/Djeca u Hrvatskom saboru raspravljaju o svojim pravima na Međunarodni dan djeteta!

Djeca u Hrvatskom saboru raspravljaju o svojim pravima na Međunarodni dan djeteta!

U povodu 30. obljetnice Konvencije o pravima djeteta, u Hrvatskom saboru će se na Međunarodni dan prava djeteta, koji obilježavamo 20. studenoga, održati sjednica saborskih zastupnika i djece. Sjednicu zajednički organiziraju Savez društava “Naša djeca” Hrvatske, Ured pravobraniteljice za djecu i Ured UNICEF-a za Hrvatsku, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

Tema sjednice je ostvarivanje dječjih prava u Hrvatskoj, a na njoj će sudjelovati djeca iz cijele Hrvatske, među kojima djeca sudionici akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece”, djeca iz Dječjih foruma i Dječjih vijeća Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske, Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu te Savjetodavnog odbora za dječju participaciju Ureda UNICEF-a za Hrvatsku. Djeca će izlagati o 11 različitih tema iz raznih područja prava djece, a nakon toga je planirana rasprava.

Sjednicom će se presjedati saborska zastupnica Irena Petrijevčanin Vuksanović, a pozdravne govore održat će predstavnica Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu Karla Škrlec i predstavnik Dječjeg vijeća Koprivnica Matija Šimek, u ime organizatora, zatim Renata Margaretić Urlić, savjetnica Predsjednice Republike Hrvatske za društvene djelatnosti i mlade i izaslanica predsjednice Republike Hrvatske te Vesna Bedeković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

Prijenos sjednice uživo bit će omogućen putem Saborske televizije i YouTube kanala Hrvatskoga sabora, priopćili su iz Ureda pravobraniteljice za djecu.

mšm

Foto: Pixabay, ilustracija