/Badrić podržala mlade sportaše specijalne olimpijade

Badrić podržala mlade sportaše specijalne olimpijade

Pjevačica Nina Badrić ambasadorica je Zaklade „Hrvatska za djecu“ i s njom predstavlja posebno emotivan donatorski koncert koji će se za mlade sportaše s intelektualnim teškoćama održati u četvrtak, 25. listopada u 20 sati u KD Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

Sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen je sportašima koji će predstavljati Hrvatsku na Svjetskim ljetnim igrama Specijalne olimpijade u Abu Dhabiu 2019. godine, piše Dnevnik.hr.

„Ponosna sam da zajedno s publikom ovim koncertom mogu pomoći sportskim herojima da ostvare svoje snove. Da sudjeluju na Specijalnoj olimpijadi i da predstavljaju Hrvatsku. Bit će ovo posebno emotivna večer u kojoj ćemo svi zajedno uživati ujedinjeni u ovom plemenitom cilju!“, izjavila je Nina Badrić.

Specijalna olimpijada međunarodna je organizacija koja osobama s intelektualnim teškoćama daje priliku da ostvare svoj potencijal, razvijaju fizičke sposobnosti, pokažu hrabrost, ali i radost zbog iskustva prijateljstva.

Specijalna olimpijada Hrvatske je nacionalni sportski savez koji se bavi provođenjem specifičnih sportsko – rekreativnih aktivnosti osoba s intelektualnim teškoćama osnovan 1992. godine. Sudjelovanjem u SO programu osobe s intelektualnim teškoćama stječu veće samopouzdanje i bolju sliku o sebi. Kroz svoje aktivnosti rastu psihički, duhovno i socijalno te pokazuju beskrajnu hrabrost i entuzijazam.

Pokrovitelji koncerta su predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Središnji državni ured za sport, Milan Bandić Gradonačelnik Zagreba i Grad Zagreb.

mšm/dnevnik.hr