/‘NJEZINA SMRT DIRNULA JE HRVATSKU’ Prije 10 godina preminula je mlada voditeljica

‘NJEZINA SMRT DIRNULA JE HRVATSKU’ Prije 10 godina preminula je mlada voditeljica

Iva Bagić, mlada voditeljica i jedno od zaštitnih lica RTL televizije napustila nas je na današnji dan, 6. svibnja 2010. godine. Imala je samo 25 godina, a preminula je od posljedica tumora na mozgu, s kojim se borila šest godina.

Iako je tijekom borbe s opakom bolešću prošla brojne teške operacije, ostat će zapamćena kao uvijek nasmijana, zbog čega su je gledatelji i voljeli, a mnogi su je smatrali jednom od najljepših javnih osoba.

“Ja se zapravo nikad nisam osjećala bolesno. Nikad mi nije palo na pamet prepustiti se niti sam upadala u depresiju. Ne bih nikad nijedan, ni najgori dan svoga života mijenjala za nečiji tuđi. Imam u sebi taj jaki duh koji mi je pomogao da sve to izguram. Ne dam se. I to se na meni vidi”, govorila je uporna Iva kad joj se bolest povukla, a to mišljenje nikad nije promijenila.

“Sve je počelo u njezinoj 19. godini, kad je zaigranoj studentici prava s voditeljskim ambicijama dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu. Nakon dvije operacije i iscrpljujućih kemoterapija, Ivi se stanje počelo popravljati, bolest se povukla, pobjeda je bila opipljiva, a Iva snažnija no ikad. Hrabro i odvažno u medijima je progovorila o svojoj bolesti, ljudima poručila da ne oplakuju svoju sudbinu te ponosno na naslovnici jednog časopisa prvi put pokazala svoj novi izgled bez kose. No, potkraj 2008. tijekom rutinske kontrole liječnici su ustanovili pogoršanje zdravstvenog stanja, nakon čega su slijedile još dvije operacije”, pisao je Večernji list.

Nažalost, Iva je izgubila životnu bitku.

Prerana smrt mlade voditeljice dirnula je Hrvatsku, kako gledatelje, tako i kolege, ali i javne osobe. Nina Badrić o njoj je izjavila:

“Iva je bila jedna od najposebnijih osoba koje sam imala čast upoznati. Ona je bila osoba kojoj sam se iskreno divila i koju sam na prvi pogled zavoljela. Svi mi od Ive možemo naučiti puno, kako voljeti život, kako se ponizno, skromno i iskreno radovati mnogim sitnicama koje život čine ne tražeći čuda i čudesa iznad čuda koje se zove život i zdravlje. Ona je osoba koju sam neizmjerno poštovala. Neopisivo mi je žao što je svoju bitku na ovome svijetu izgubila i iskreno suosjećam s njezinom obitelji. Ona je bila anđeo. Prečista duša za ovakav svijet u kojemu živimo gdje su mnoge stvari izgubile svoje prave vrijednosti. Ona je bila najljepši cvijet. Anđeo koji je hodao ovim svijetom, a sada je na nebu. Volim te, Iva”, prenosi Direktno.hr.

mšm/Direktno/Večernji

Foto: Facebook