/Objavljen je priručnik #SkillMe pun ideja za mlade

Objavljen je priručnik #SkillMe pun ideja za mlade

U sklopu projekta “European Wide Web of Youth Work” kojeg u Hrvatskoj provodi Mreža mladih Hrvatske, objavljen je priručnik #SkillMe, a bavi se temom neformalnog učenja.

Ovaj priručnik namijenjen je početnicima koji provode radionice za mlade u svakodnevnom radu, a nastao je kao rezultat online treninga #SkillMe koji se provodio tijekom veljače i ožujka 2018. godine. Kao takav, prepun je primjera i ideja koje svako može koristiti u svom radu. I ono što je najvažnije, svi primjeri i ideje sastavljeni su od zadataka i zadaća koje su sudionici online treninga napravili i osmislili, piše Mreža mladih Hrvatske.

#SkillMe se sastoji od ukupno 5 modula kroz koje ćete biti bolje upoznati s neformalnim obrazovanjem te će vas priručnik voditi i savjetovati kako osmisliti, organizirati, provesti i evaluirati vaše radionice.

Vrijedan resurs unutar priručnika su svakako i primjeri radionica koje su osmislili polaznici/ce online treninga. One su podijeljene u nekoliko kategorija: volontiranje, ljudska prava, prevencija nasilja, zdravi stilovi života, kreativne radionice i razvijanje vještina. Radionice predstavljaju bogat izvor tema građanskog odgoja i obrazovanja te se mogu upotrijebiti istovremeno u neformalnom i formalnom obrazovnom sustavu.

Priručnik je dostupan za preuzimanje ovdje.

mšm/MMH