/Počeo 30. Mladifest: U Međugorju se okupili mladi iz 80 država i više od 600 svećenika

Počeo 30. Mladifest: U Međugorju se okupili mladi iz 80 država i više od 600 svećenika

U Međugorju je 1. kolovoza počeo 30. međunarodni molitveni festival mladih – Mladifest. Na Festivalu koji traje do 6. kolovoza sudjeluju deseci tisuća mladih iz osamdeset država i više od 600 svećenika. Geslo ovogodišnjeg festivala je ”Idi za mnom” (Mk 10, 21).

U povodu početka jubilarnog 30. festivala mladih na konferenciji za novinare u četvrtak 1. kolovoza popodne u prostorijama Radiopostaje Mir Međugorje međugorski župnik fra Marinko Šakota predstavio je program Mladifesta, a o značenju Međugorja u Crkvi i Festivala mladih govorio je apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser, piše IKA.

„U godišnjem životu Međugorja Festival mladih ima najsnažnije značenje jer okupi najveći broj hodočasnika i značajan je jer su ti hodočasnici mladi, a oni označavaju našu budućnost, budućnost našeg svijeta i bolju budućnost. Mladi su naša nada. Ove godine je 30. festival mladih. Ovaj susret je značajan jer stavlja u službu sve ljudske sposobnosti svih onih ljudi koji ovdje djeluju“, poručio je nadbiskup Hoser koji se na pitanje novinara osvrnuo i na novu evangelizaciju u Međugorju.

„Svakako smo u jednoj novoj dinamici nove evangelizacije. Osobno i intimno sam uvjeren da Međugorje nudi novi model nove evangelizacije. Međugorje nije pod izravnom paskom Papinskog vijeća za novu evangelizaciju nego je pod brigom Državnog tajništva Svete Stolice. U svibnju je objavljeno priopćenje Svete Stolice da je dopušteno službeno organizirati hodočašće od strane župa, biskupija, biskupa, kardinala i da oni mogu biti nazočni na svečanim slavljima, a ovih dana upravo smo tome svjedoci, a to znači da je Sveti Otac otvorio velika vrata za ulazak u Međugorje, kazao je mons. Hoser, a fra Marinko se osvrnuo na ovogodišnji program, ali i dosadašnja tri desetljeća Mladifesta.

„Poruka Mladifesta izražena je u geslu ‘Idi za mnom’. U svakom čovjeku postoji čežnja, čežnja za mirom, za istinom. Isus kaže ‘Idi za mnom’. Tu su mladi koji tu čežnju za Isusom i čežnju za mirom tu pronalaze, kazao je fra Marinko, a izvijestila Radio postaja Mir Međugorje na svojim službenim stranicama.

Festival je započeo misom koju je predvodio kardinal Angelo De Donatis, Papin vikar za Rim koji je mladima donio blagoslov Svetog Oca.

mšm/ika

Foto: FB (Svakodnevne vijesti iz Međugorja)