/Pokrenuta linija za psihološku podršku maturantima: Većina srednjih škola u Hrvatskoj nema psihologa!

Pokrenuta linija za psihološku podršku maturantima: Većina srednjih škola u Hrvatskoj nema psihologa!

Ova nastavna godina puna je neizvjesnosti za sve učenike, a u posebno nepovoljnom položaju nalaze se maturanti koji donedavno nisu niti znali kada će i u kojem obliku polagati državnu maturu. Kod dijela njih trenutna će situacija možda uzrokovati određene psihološke poteškoće, ali ovih dana pokrenuta je linija koja im u tome može pomoći.

Hrvatska psihološka komora okupila je školske psihologe s ciljem pružanja psihološke podrške maturantima. Tako je, u suradnji s Hrvatskim psihološkim društvom, pokrenuta posebna telefonska linija putem koje se stručnjacima mogu obratiti u ovom, za mnoge stresnom razdoblju.

“Uočena je potreba za omogućavanjem psihološke podrške toj skupini budući da većina srednjih škola u Republici Hrvatskoj nema zaposlenog školskog psihologa. U timu za odgovaranje na liniji trenutno sudjeluje osam školskih psihologa koji inače rade u gimnazijama i stručnim školama. Ovim putem, oni svoje iskustvo i podršku čine dostupnima svim maturantima na području Republike Hrvatske”, kažu pokretači linije.

Maturanti i njihovi roditelji koji imaju potrebu mogu se javiti bilo koji dan u tjednu, od 8 do 22 sata, na broj 091/551-6951, prenosi Srednja.hr.

mšm/srednja.hr

Foto: Pixabay, ilustracija