/‘POMOĆ ZA UGOSTITELJE I OBRTNIKE’ Grad Zaprešić dodjeljuje jednokratne bespovratne potpore do pet tisuća kuna

‘POMOĆ ZA UGOSTITELJE I OBRTNIKE’ Grad Zaprešić dodjeljuje jednokratne bespovratne potpore do pet tisuća kuna

Odlukom gradonačelnika Željka Turka Grad Zaprešić raspisao je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora poslovnim subjektima kojima je zbog epidemije bolesti Covid-19 djelomično ili potpuno obustavljen rad.

Ova mjera se prije svega odnosi na pomoć vlasnicima ugostiteljskih objekata i pružateljima fitness usluga, a u izradi prijedloga pomogli su Udruženje obrtnika Zaprešić te Ceh ugostitelja, piše Gradonačelnik.hr.

Gradonačelnik Željko Turk istaknuo je kako se ovim gospodarskim djelatnostima želi dati potpora, dijelom financijska, a dijelom olakšicama kako bi im olakšali nastavak njihovog rada kada će to epidemiološke mjere i dozvoliti. Također je dodao kako je jasno da su štete, a i potrebe koje naši ugostitelji imaju daleko veće, ali u ovom trenutku, uz ostale mjere države, ovo je skroman doprinos da bi im olakšali njihovo poslovanje.

Pravo na  jednokratnu potporu u iznosu od 5 000 kuna imaju svi poslovni subjekti koji su u potpunosti zatvoreni, dok zahtjev za isplatu 3 000 kuna mogu predati djelomično zatvoreni subjekti (ugostiteljski objekti koji vrše dostavu hrane).

U novi paket mjera, koji ima za cilj smanjenje negativnih učinaka nastalih uslijed epidemije bolesti COVID-19, Gradskom vijeću će biti predloženo i da se spomenute djelatnosti do kraja godine oslobode plaćanja komunalne naknade, kao i zakupa terasa u gradskom vlasništvu.

Grad je već ranije ukinuo porez na potrošnju za cijelu 2021. godinu.

bl

Foto: Stella Visković