/‘POVIJESNI USPJEH DŽUDAŠICA’ Povratak zlatne Barbare i srebrne Lare: ‘Svi su očekivali japansko finale, mi smo ih zeznuli’

‘POVIJESNI USPJEH DŽUDAŠICA’ Povratak zlatne Barbare i srebrne Lare: ‘Svi su očekivali japansko finale, mi smo ih zeznuli’

Dan nakon senzacionalnog uspjeha hrvatske džudašice Barbara Matić Lara Cvjetko koje su osvojile svjetsko zlato i srebro, vratile su se u Hrvatsku. U zračnoj luci u Zagrebu dočekali su ih obitelj, prijatelji i novinari. 

Barbara i Lara ispisale su povijest kada je u pitanju džudo u Hrvatskoj. Spektakularni nastupi ove dvije džudašice iz Splita i Solina i veliko hrvatsko finale na kraju u kojem je bila bolja Splićanka Matić nitko nije očekivao, a dojmovi se još nisu slegli: 

“Ja još nekako nisam svjesna svega i rezultata, stvarno smo sretne. Jučer je još bila ta euforija jer smo bile skupa u finalu, sada se polako sležu dojmovi”, rekla je zlatna Matić za HRT.

U finalu protiv svoje prijateljice:

“Mi smo se u dvorani zagrijavali, skakali smo od sreće. Meni je to stvarno bio prevelik doživljaj i prevelik događaj da Hrvatska ima svjetsko finale u džudu, gdje inače Japan vlada, izbacili smo dvije Japanke, svi su očekivali japansko finale. Mi smo ih zeznuli”, poručila je Matić. 

Cvjetko je također zadovoljna nakon uspjeha karijere: 

“Ovo mi je prva godina u seniorima, prošle godine sam nastupala kao juniorka i znala sam da mogu pobijediti cure na visokoj razini, ali nisam očekivala da ću doći ovako daleko. Znala sam da to mogu, ali sam htjela ići borbu po borbu. Bio je stvarno težak dan, sve mi je ovo još uvijek šok. Dala sam sve od sebe i stvarno sam zadovoljna ovim rezultatom”, rekla je.

Barbara Matić, koja je obranila naslov svjetske prvakinje u kategoriji do 70 kilograma, na spektakularan način dočekana je na splitskim Pujankama, i to uz bakljadu i vatromet.

mšm/hrt

Foto: screenshot/HRT