/Požar u osnovnoj školi bio podmetnut, do sanacije učenici moraju u drugu školu

Požar u osnovnoj školi bio podmetnut, do sanacije učenici moraju u drugu školu

Požar koji je u ponedjeljak ujutro zahvatio Osnovu školu Mate Lovraka u Zagrebu bio je – podmetnut. Policija kaže da je počinitelj, nakon što je provalio u školu i otuđio tehničke uređaje, tako pokušao prikriti tragove. Zbog nastale štete dio će učenika nastavu pohađati u drugoj školi, rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanja Ivica Lovrić za srednja.hr.

Nepoznati je počinitelj jučer je u noćnim satima provalio u školu te otuđio tehničke uređaje i opremu. Po otuđenju je, kako bi prikrio tragove zločina, izazvao požar u jednoj od prostorija, a plamen se ubrzo proširio i na krovište škole.

“Zbog navedenog došlo je do oštećenja učionica, predvorja i ureda na prvom te drugom katu škole u vidu topljenja električnih instalacija, odnosno izgaranja inventara”, navode iz PU zagrebačke.

Materijalna šteta još nije precizno procijenjena, no kako ističe policija, cijeni se većom.

Uslijed štete nastale u požaru tek će dio učenika moći pohađati nastavu u OŠ Mate Lovraka. Radi se o mlađim učenicima, dok će oni stariji biti preseljeni u drugu školu gdje će biti dok se ne sanira šteta u matičnoj.

“Učenici razredne nastave pohađat će OŠ Mate Lovraka dok će učenici predmetne nastave, do sanacije štete, pohađati OŠ Ivanja Reka. Predviđeni rok završetka sanacije štete je kraj 2020. godine”, rekao je Lovrić.

bkk

Foto: Screenshot/Facebook