/PRAVA INSPIRACIJA – Model s rijetkim stanjem kože hrabri druge da vjeruju u sebe

PRAVA INSPIRACIJA – Model s rijetkim stanjem kože hrabri druge da vjeruju u sebe

Jeyza Gary rođena je s lamelarnom ihtiozom, rijetkim stanjem kože u kojem se nakupljaju mrtve stanice kože što rezultira suhom, perutajućom i ispucalom kožom. Unatoč teškim počecima, danas je uspješna u modelingu i njene fotografije krase čak i talijanski Vogue.

Ova je inspirativna djevojka za Refinery ispričala svoju životnu priču. Kao dijete je brzo shvatila da je drugačija od ostale djece zbog razine zaštite koju joj je pružala obitelj, posebno njena majka. Prisjeća se kako su ljudi i djeca zurili u nju, no majka ju je naučila da nije drugačija od ostalih.

Modelingom se počela baviti pri kraju srednje škole zbog podrške prijatelja iz razreda, ali je naišla na odbijanja. Nakon što je poslala svoje fotografije u nekoliko agencija, u rujnu prošle godine pozvana je pridružiti se agenciji We Speak Model Management s kojima je u svibnju i potpisala ugovor, prenosi Super1.

S vremenom je dobila poruke podrške i potvrdila kako njeno putovanje nije u vezi nje, već o tome da potakne ostale da je vide i da budu ohrabreni.

“Želim biti najbolja. Želim biti u Vogueu. Želim da me sada traže svi koji su me odbili. Kada sam odrastala nije postojala osoba koju sam smatrala idolom. Moja obitelj je bila ta koja me poticala i dala do znanja da sa mnom nije ništa krivo. To želim biti za one koji to ne vide u sebi”, poručila je Jeyza.

Njezine modne fotografije možete vidjeti na Instagramu.

View this post on Instagram

Jey x @sophiekietzmann

A post shared by Jeyźa (@lyricallydiverse) on

mšm/refinery/super1

Foto: Instagram (@lyricallydiverse)