/Preminula Lana Prager, djevojka koja je promijenila obrazovanje u Hrvatskoj: ‘Mirno spavaj anđele moj’

Preminula Lana Prager, djevojka koja je promijenila obrazovanje u Hrvatskoj: ‘Mirno spavaj anđele moj’

Preminula je Lana Prager, djevojka koja je promijenila obrazovanje u Hrvatskoj nakon što joj je zbog bolesti bilo onemogućeno školovanje.

Zbog ove hrabre djevojke promijenjen je Zakon o srednjem školstvu te je svim učenicima koji zbog svoje bolesti ne mogu pohađati srednju školu omogućeno školovanje od kuće, piše Dnevnik.

Lana Prager od osme je godine bila u kolicima jer je bolovala od rijetke genetske bolesti okoštavanja mišića i vezivnog tkiva te je prva učenica koja je iskoristila pravo školovanja od kuće i s odličnim je uspjehom završila gimnaziju, nakon čega je nastavila obrazovanje i postala inženjerka grafičke tehnologije te je diplomirala kao jedna od najboljih studentica u generaciji.

Ivana Kalogjera, predsjednica udruge Nismo same, na svojem je Facebook profilu objavila da je ovo “jedan od najtužnijih dana”.

“Nedavno mi se obratila da joj pomognem da skupi novac za nova kolica. No Covid nas je pretekao. Mirno spavaj anđele moj. Volim te i voljet ću te zauvijek”, napisala je između ostalog  Kalogjera.

mšm

Foto: Pixabay, ilustracija