/‘PRIZORI OD KOJIH ZASTAJE DAH’ Ovaj je mladi fotograf odlučio privući ljude u prelijepu Baranju

‘PRIZORI OD KOJIH ZASTAJE DAH’ Ovaj je mladi fotograf odlučio privući ljude u prelijepu Baranju

Da je Baranja pravi biser Hrvatske, često se spominje, no da je svatko tamo bio – baš i nije. Smještena na samom kraju Hrvatske, između Mađarske i Vojvodine, ovaj je biser kao skriven od pogleda. Mnogima Baranja nije usput pa je još nisu posjetili, no nakon ovih prizora nema sumnje da je upravo ovaj kraj vaša slijedeća destinacija.

Gordan Trtanj, jedan od najpoznatijih baranjskih fotografa, odlučio je svojim fotografijama privući ljude u ovaj prelijepi kraj. Fotografije nije birao prema destinaciji već prema dojmu koji Baranja ostavlja. Nekoliko njegovih fotografija zapravo pokazuje toplinu, blizinu, srdačnost, otvorenost… Sve ono što Baranja jest, odnosno onaj dojam koji ljudi odnose odlaskom iz ovog bisera.

Gordan je poznat i kao strastveni Baranjac koji puno truda ulaže u promociju Baranje, a sve je krenulo nakon što je osmislio hashtag #Go2Baranja. Mnogi smatraju da je ovaj mladić za ovaj kraj napravio više no itko, a svoju ljubav prema fotografiji pokušava prenijeti i na druge pa se tako već bacio na organizaciju 2. Vinskog foto safarija koji će se održati 5. i 6. rujna. Brojni posjetitelji tada će degustirati vino i hranu, a sve to uz neizostavno fotografiranje.

Bacite oko na fotografije. Nema sumnje da je Baranja vaše iduće mjesto na karti.

mšm

Foto: Gordan Trtanj