/Problem kockanja mladih: U Zagrebu se održava edukacija ‘Tko zapravo pobjeđuje’

Problem kockanja mladih: U Zagrebu se održava edukacija ‘Tko zapravo pobjeđuje’

Edukacija za implementaciju Programa prevencije kockanja mladih “Tko zapravo pobjeđuje?” održat će se u četvrtak, 11. travnja 2019. u dvorani Gloria zagrebačkog Hotela Academia s početkom u 9 sati.

Otvorenju će prisustvovati predstavnici Ministarstva financija – Porezna uprava te predstavnici Agencije za odgoj i obrazovanje.

Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Hrvatskom udrugom za igre na sreću od 11. do 13. travnja 2019. godine u Zagrebu održava trodnevnu edukaciju za implementaciju Programa prevencije kockanja mladih “Tko zapravo pobjeđuje?”, čiji je cilj prevencija kockanja mladih adolescentske dobi te razvoj prikladnog odnosa prema igrama na sreću.

Program “Tko zapravo pobjeđuje?” prvi je hrvatski sveobuhvatan i evaluiran program univerzalne prevencije kockanja mladih, razvijen u okviru projekta “Kockanje mladih u Hrvatskoj” koji se od 2010. godine provodi na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

U edukaciji će sudjelovati tridesetak stručnih suradnika i nastavnika srednjih škola s područja Grada Zagreba te Zagrebačke, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Međimurske, Karlovačke i Bjelovarsko-bilogorske županije, a provodit će je, između ostalih, izv. prof. dr. sc. Neven Ricijaš, stručnjak za prevenciju maloljetničkog kockanja.

FOTO: Pixabay