/‘PROBLEMI S FINANCIJAMA’ Centar za mlade grada Zagreba zatvara svoja vrata

‘PROBLEMI S FINANCIJAMA’ Centar za mlade grada Zagreba zatvara svoja vrata

Zbog nemogućnosti financiranja u trećoj godini postojanja Centar za mlade zatvara svoja vrata, odlučili su tako u Udruzi Zamisli koja je bila pokretač ovog projekta.

Centar za mlade grada Zagreba tako zatvara svoja vrata nakon tek 26 mjeseci rada.

“Obavještavamo vas da od 18. siječnja 2021. zatvaramo svoja vrata u samom srcu Zagreba i nakon 26 mjeseci rada. Iako vrlo nerado, odlučili smo postupiti tako zbog nemogućnosti financiranja.

Neki kažu da je prvih sedam godina najteže, a budući da nismo doživjeli toliko, možemo reći da nam je treća godina bila presudna. Najtužniji smo zbog svih mladih koji su tek trebali upoznati Centar i kroz njega razvijati svoje potencijale, a više nemaju priliku za to.

Hvala od srca svim mladima, partnerima i simpatizerima koji su podržavali naš rad. Iznimno nam je drago da smo u nešto više od dvije godine postojanja bili uzor drugim tek pokrenutim centrima za mlade diljem Hrvatske.

Nadamo se da ovo nije konačno zbogom”, poručio je tim Centra za mlade grada Zagreba na Facebooku.

“Savjetovalište će i dalje raditi u prostoru u Gajevoj 2 na 5. katu, a u prvom kvartalu godine u istome će se održati nekoliko radionica na projektu Udruge Maštara, Udruge Zamisli i Hrvatskog novinarskog društva, koji je započeo u listopadu 2020. i financiran je od Veleposlanstva SAD-a u RH”, stoji u objavi Centra na društvenim mrežama.

Prvi Centar za mlade grada Zagreba otvoren je 18. studenog 2018. godine u Gajevoj 2. Projekt je inicirala Udruga Zamisli, a podržalo ga je 30 partnera – institucija i udruga za mlade s vrlo različitih područja djelovanja, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Cilj je bio zajedničkim snagama programski raditi u korist mladih te im u posebnom prostoru omogućiti potpuno besplatno korištenje njima namijenjenog sadržaja.

bkk

Foto: Unsplash