/Prvi dan državne mature obilježila panika: Očajni maturanti zatražili pomoć

Prvi dan državne mature obilježila panika: Očajni maturanti zatražili pomoć

Prvi dan ispita državne mature zasad prolazi u nervozi maturanata koji su u sustavu Postani student primijetili kako im je zaključana lista prioriteta fakulteta. Naime, nisu u mogućnosti mijenjati poredak fakulteta na listi prioriteta, ne mogu prijaviti novi odabir, kao niti brisati neki prethodni. Stoga ne čudi zabrinutost maturanata koji su odlučili potražiti pomoć i saznati u čemu je problem.

Brojni maturanti obratili su se portalu Srednja.hr s ovim problemom, pa su s portala kontaktirali Središnji prijavni ured iz kojeg su im poručili kako mjesta panici – nema. Na sustavu Postani student zabilježen je tehnički problem i trenutačno se radi na njegovom otklanjanju.

“Maturanti trenutačno nisu u mogućnosti niti prijaviti niti brisati niti mijenjati redoslijed na svojoj listi prioriteta, a problem do kojeg je došlo u sustavu Postani student u postupku je sanacije”, rekli su u Središnjem prijavnom uredu u kojem kažu i da su dosad zaprimili puno poziva zabrinutih učenika.

Stoga iz Ureda mole sve maturante za strpljenje dok se problem ne riješi. Na otklanjanju poteškoća rade tehničari i o njima ovisi koliko će dugo sanacija sustava trajati. U Uredu se nadaju kako će tijekom današnjeg dana problem biti otklonjen, a ako tome ne bude tako, problem će biti riješen u najskorijem mogućem roku u narednim danima. Dodaju kako će listu prioriteta biti moguće mijenjati do 15. srpnja u 14:59 sati. 

mšm/srednja.hr

Foto: Pixabay