/‘PUT OKO SVIJETA’ Od Varaždina do Novog Zelanda u tri godine i osam mjeseci, o lokacijama koje su ga oduševile napisao knjigu

‘PUT OKO SVIJETA’ Od Varaždina do Novog Zelanda u tri godine i osam mjeseci, o lokacijama koje su ga oduševile napisao knjigu

Tomica Kristić nije jedan od onih koji samo planiraju iz udobnosti svog naslonjača put oko svijeta – već je svoj san ostvario. Prevalio je u nekoliko godina nevjerojatnih 40 tisuća kilometara – od Varaždina do Hobbitona u Novom Zelandu.

“Samo sam zato Novi Zeland odabrao da mi putovanje bude čim duže”, kazao je Kristić.

Deseci tisuća prate ga preko društvenih mreža, danima su se njegove objave iščekivale – dobar dio puta je propješačio, radio razne poslove da bi preživio. Nakon svega, svoje je avanture sažeo u prvu od triju knjiga koje planira napisati.

“Naslov joj je “Putovanje u međuzemlje”, to je jedno veliko opsežno putopisno štivo koje ima 412 stranica, od toga je njih 80-ak rezervirano za fotografije”, kaže Kristić.

U ovoj knjizi opisuje planiranje putovanja, kao i lokacije koje su ga oduševile. Najveći dio poglavlja posvećen je Indiji, ali i impozantnom kambodžanskom hramu Angkor Watu.

“Tu sam opisivao kako je nastao hram, kako je pronađen u džungli i autostopom dolazim do svojeg zadnjeg odredišta koje se nalazi u knjizi a to je Vijetnam”, napominje Kristić.

Upravo se iz Vijetnama nedavno vratio i trenutačno u Hrvatskoj počinje predstavljanje.

“Ono što planiram učiniti je ovih dana kupiti kamper i s curom putovati po Hrvatskoj i promovirati knjigu”, zaključuje putopisac Kristić.

Usput piše i drugi dio putopisne trilogije koja bi svjetlo dana trebala ugledati u proljeće sljedeće godine. 

bl

Foto: Screenshot HRT