/Ressler u Strasbourgu govorio o zaštiti digniteta sportašica: ‘Oslobodimo sport ideoloških hirova’

Ressler u Strasbourgu govorio o zaštiti digniteta sportašica: ‘Oslobodimo sport ideoloških hirova’

Zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler (HDZ/EPP), kao član Odbora za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove (LIBE), govorio je na plenarnoj sjednici u Strasbourgu u raspravi o nasilju i diskriminaciji u svijetu ženskog sporta.

“Svaka sportašica, svaka žena zaslužuje ravnopravnost, zaslužuje duboki respekt i uvažavanje! Ženski sport je, kao i muški sport – život rada, život truda, život velikih odricanja i patnje – sa ciljem konačnog uspjeha. Biti prvi. Biti najbolji. Biti ono što jesi. No da bi se žene, kao i muškarci, mogli međusobno natjecati, da bi mogli pravedno pobijediti – one, recimo to glasno i otvoreno – moraju biti žene”, poručio je Ressler

Ressler: Izbjegavanje čestitanja Božića radi blijedih i prolaznih pokusa bilo bi odricanje od Europe

‘Mnogi su tražili lakši put’

Istaknuvši da su kroz povijest mnogi tražili lakši put do uspjeha – varanjem, dopingom ili hormonima, naglasio je da danas ideološki pokusi koje neki nameću – koji pokušavaju izbrisati granicu između žena i muškaraca – stavljaju novi teret i nove nepravde pred ženski sport.

“Podmeću osobe koje glume žene, a onda se na terenima, u bazenima i u ringu iživljavaju nad ženama. To je suludo i žene su ultimativne žrtve takvih društvenih eksperimenata, koji onečišćuju sport i dovode do društvenih razdora. Zaštitimo dignitet sporta, zaštitimo dignitet sportašica i omogućimo pošteno natjecanje oslobođeno ideoloških hirova”, zaključio je govor zastupnik Ressler.

mšm

Foto: Ured zastupnika Resslera