/Roditelji okupljeni u inicijativu pokrenuli peticiju; traže povratak djece u škole

Roditelji okupljeni u inicijativu pokrenuli peticiju; traže povratak djece u škole

Kako bi svojoj djeci osigurali pravo na školovanje koje je jedino prikladno dječjoj dobi – ono u školama, roditelji su se uz podršku mnogih učitelja okupili u inicijativu “Najbolja nastava je u školi”.

Naime, odlukom Ministarstva, drugo polugodište za učenike od petog razreda osnovne, do trećeg razreda srednje, započelo je online nastavom, i po svemu sudeći tako će biti do daljnjega.

Iz Inicijative navode kako je očito da su političari pod pritiskom raznih društvenih grupa, koje, svaka za sebe, nastoji izvući najpovoljnije uvjete u ovim okolnostima. S druge strane, kažu, da bi politika pokazala da s mjerama misli ozbiljno, predanost mjerama demonstrira “preko leđa djece”, kao najnezaštićenije društvene skupine, koja nema svojih lobista.

Uvidjevši da poigravanje s djecom ulazi u drugu godinu, roditelji su shvatili da se moraju sami organizirati i zauzeti za svoju djecu, stoji u priopćenju Inicijative.

“Redovna nastava je polazište, i za svaku zabranu i ograničenje, teret dokazivanja da je potrebna jest na onom koji ju predlaže! Od Stožera roditelji nikakvih dokaza o ugrozi od strane djece za sada nisu vidjeli! Štoviše, provedeno istraživanje pokazuje da djeca nisu nikakvi superširitelji zaraze, kao što navode neki zlonamjerni umovi”, navode.

Ako nema jasnih i racionalnih dokaza da škole pridonose širenju epidemije, roditelji peticijom traže žurni i trenutni povratak djece u redovnu nastavu.

Članovi inicijative pozivaju i druge roditelje da im se pridruže: “Jako je važno da roditelji shvate da će politika dati prednost onima koji vrše veći pritisak. Vrijeme brzo prolazi, već je prošla skoro godina od kad je počelo mrcvarenje djece online nastavom, i zato je od sudbinske važnosti da u što većem broju podržimo zahtjeve za dobrobit djece potpisivanjem peticije”.

Peticija je dostupna na linku.

bkk

Foto: Unsplash