/Savez mladih poziva na besplatnu online edukaciju o dostojanstvu i ljudskim pravima

Savez mladih poziva na besplatnu online edukaciju o dostojanstvu i ljudskim pravima

Zbog novonastale epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj trenutno su otvorene prijave za online edukaciju “Mladi za dostojanstvo i ljudska prava” u organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska (SSMH). Edukacija je namijenjena mladima od 18 do 30 godina, a prijave traju do petka, 5. travnja 2020.

SSMH je podružnica međunarodne organizacije mladih Svjetski savez mladih koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj imaju više od 140 članova u Zagrebu, Osijeku i Splitu.

U neizvjesnim tjednima koji nam slijede zbog pandemije COVID-19, SSMH omogućuje mladima od 18 do 30 godina diljem Hrvatske besplatno sudjelovanje na ciklusu online edukacija kako bi vrijeme pred sobom ispunili što kvalitetnije i za osobni rast.

Navedena edukacija prvi je korak ka pridruživanju Svjetskom savezu mladih, a za sudjelovanje je potrebno prijaviti se preko službenog obrasca na poveznici ili preko stranice.

Mladi će imati priliku čitati tekstove Viktora Frankla, C.S. Lewisa, Karola Wojtyle, Jacquesa Maritaina, Vaclava Havela, Nelsona Mandele, Mahatme Gandhija i drugih.

Polaznici će uz dobivene tekstove pisati eseje i uz vodstvo mentora raspravljati u online grupama o temama kao što su: sloboda, ljudska prava i dostojanstvo, solidarnost, kultura i brojnim drugima. Online edukacije održavat će se jednom tjedno, a ukupno će biti sedam susreta nakon kojih slijedi certifikacija i službena potvrda o sudjelovanju.

Sudionici će dobiti mogućnost boljeg razumijevanja čovjeka i njegovog dostojanstva, kvalitetan uvid u svijet ljudskih prava, savladavanje elementarnog vokabulara koji se koristi u Ujedinjenim Narodima, a imat će i priliku za stažiranje u New Yorku ili Bruxellesu te sudjelovanje i organizaciju domaćih i međunarodnih konferencija.

Informacije o navedenoj edukaciji nalaze se i na društvenim mrežama: Facebook Instagram. Više o SSMH možete pročitati ovdje.

mšm

Foto: FB (SSMH)