/Savez mladih: Štite li zaista NGO-ovi ljudska prava?

Savez mladih: Štite li zaista NGO-ovi ljudska prava?

Okruli stol “Štite li zaista NGO-ovi ljudska prava?” u organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska održat će se u srijedu, 19. prosinca u 19 sati u Auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu. Cilj okruglog stola, koji se održava u sklopu projekta Human Rights Slam, je propitati temeljno značenje ljudskih prava i utjecaj organizacija civilnog društva na njihov razvoj u Republici Hrvatskoj.

Tko sve može štititi ljudska prava, na koji način, što čine NGO-ovi kada “štite ljudska prava” te kakav utjecaj NGO-ovi imaju na razvoj ljudskih prava u Hrvatskoj neka su od pitanja koja će se postaviti na okruglom stolu. Gosti su Dan Đaković, doktorand, Tatjana Vlašić iz Ureda Pučke pravobraniteljice i Igor Peternel iz Hrvatskog helsinškog odbora.

Podsjetimo, Svjetski savez mladih Hrvatska već treću godinu zaredom organizira Human Rights Slam, projekt namijenjen edukaciji i promociji ljudskih prava, sastavljen od predavanja, radionice i okruglog stola. Projekt je namijenjen mladima između 18 i 30 godina, a održava se 14. i 15. prosinca u Kongresnom centru Forum uz financijsku potporu Grada Zagreba.

Okruglim stolom završavaju projekt čiji je cilj uz stručne sudionike analizirati ulogu koju organizacije civilnog društva imaju u pogledu ljudskih prava.

mšm

Foto: FB (Svjetski savez mladih Hrvatska)