/Sedam godina od tragične smrti Dolores Lambaše: ‘Na groblje idem često, ali to mi ne olakšava’

Sedam godina od tragične smrti Dolores Lambaše: ‘Na groblje idem često, ali to mi ne olakšava’

Prije samo nekoliko dana bila je obljetnica pogibije poznate, mlade hrvatske glumice. Naime, Dolores Lambaša preminula je od posljedica prometne nesreće 23. listopada 2013. godine, piše Dnevnik.hr.

Domaća glumica Dolores Lambaša život je izgubila u prometnoj nesreći kao suvozačica automobila kojim je upravljao njezin kolega Stojan Matavulj. Prošlo je sedam godina otkako je vijest o njezinoj smrti potresla hrvatsku javnost, glumački svijet, njezinu obitelj i prijatelje.

Automobil u kojem su se vozili Dolores i Stojan sletio je s autoceste kraj Slavonskog Broda zbog prevelike brzine, a Lambaša je zadobila teške ozljede. Hitno su je prevezli u bolnicu, no, nažalost, nakon nekoliko sati izgubila je bitku za život.

Stojan Matavulj zbog nesreće je osuđen na godinu dana zatvora, no zbog uzornog ponašanja na slobodu je pušten nakon osam mjeseci. Nesreći su kumovali umor i alkohol jer su se glumci pri povratku odlučili zaustaviti kod prijatelja Željka Sladetića u Iloku, u čijem su se vinskom podrumu zadržali neko vrijeme. Iako su bili rezervirali sobe u obližnjem hotelu, u jednom su trenutku ipak odlučili krenuti za Zagreb.

Doloresina majka Alma Petrović za 24sata rekla je kako joj nije ništa lakše nakon što je prošlo toliko godina. “Na groblje idem često, ali to mi ne olakšava. Ako ne idem i ako idem, isto mi je. Kada je vidim na televiziji, čini mi se da je tu, kao da je živa. Svakog 23. mi je grozno, ali i ne samo onda nego svaki dan”, rekla je njezina majka prošle godine.

bl

Foto: Screenshot Youtube