/Škola u Vukomercu dobiva novu rasvjetu i kamere

Škola u Vukomercu dobiva novu rasvjetu i kamere

U zagrebačkom naselju Vukomerec došlo je do pozitivnih promjena nakon pucnjave koja je zaprepastila građane, roditelje djece koja tamo pohađaju školu, ali i čitavu javnost. Škola dobiva novi sustav rasvjete, a postavljena je i 21 nadzorna kamera. Radovi su u tijeku, nastava se normalno odvija, no roditelji ističu da stvar još uvijek nije riješena.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić posjetio je u ponedjeljak ujutro osnovnu školu u Vukomercu i rekao novinarima da je sretan što su djeca ponovno krenula u školu nakon nedavne pucnjave, odnosno obračuna između dvije romske obitelji.

Dodao je da bi radove koji su u tijeku oko škole trebali završiti do srijede, četvrtka ovisno o vremenskim uvjetima.

Grad je u suradnji sa školom sanirao ogradu škole, proširuje se sustav rasvjete školskog dvorišta, a postavljen je i najsuvremeniji sustav nadzora s 21 kamerom koji pokriva okolicu škole i njezino dvorište. Osnovna svrha tih kamera jest, kako ističu iz Grada, preventivne naravi, piše Dnevnik.hr.

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić poručio je da je stanje u zoni Vukomerca i u okolici osnovne škole dobro i povoljno.

“Policija pojačano radi svoje aktivnosti, pojačana je nazočnost policije i sve je u najboljem redu”, rekao je Rašić.

No, predstavnik roditelja Mario Lovrić poručio je da su se stvari počele kretati nabolje, no i dalje ističe kako problem nije riješen.

“Mi odrasli ćemo to rješavati, onako kako to treba riješiti, kulturno i putem institucija”, zaključio je Lovrić.

mšm/dnevnik.hr

Foto: FB