/‘STIŽE U TVORNICU KULTURE’ Talentirani mladi britanski kantautor Tom Odell vraća se u Hrvatsku!

‘STIŽE U TVORNICU KULTURE’ Talentirani mladi britanski kantautor Tom Odell vraća se u Hrvatsku!

Tom Odell, mladi britanski kantautor, vraća se u Hrvatsku, u zagrebačku Tvornicu kulture u subotu, 1. listopada 2022. godine.

Nakon što je premijerni nastup prošao uz puni klub, sjajne reakcije publike i recenzije koje su koncert opisali nastupom bez mane, Odell se nakon gotovo tri godine godine vraća u isti prostor.

U sklopu velike europske turneje koja je nazvana po posljednjem, četvrtom albumu, “Monsters” dolazi u Zagreb. Mediji opisuju novi studijski uradak kao sirov i iskren, uz prisutno eksperimentiranje s glazbom i efektima, kako bi Odell stvorio progresivan, a istovremeno mračan album.

Organizator događaja je Los Angeles d.o.o. Ulaznice su u prodaji putem sustava Eventim.

Cijena ulaznica je 170 kuna, dok će na sam dan koncerta iznositi 200 kuna.

Thomas Peter Odell je mladi britanski kantautor rođen 24.11.1990.

Izuzetno talentirani kompozitor i tekstopisac svoje prve korake ponajviše treba posvetiti Lily Allen, poznatoj britanskoj glazbenici i šefici Columbijinog labela In The Name Of koja je toliko bila očarana Tomovom energijom da ga je odmah potpisala. Debitantski EP ‘Songs From Another Love’ uključivao je megahit i prvi singl ‘Another Love’ koji ga je momentalno katapultirao među najjača mlada otočka imena.

Već u svojoj prvoj sezoni Tom Odell je ulovio laskavu titulu na dodjeli ‘BRITs’ Critics’ Choice Award’, BBC ga je uvrstio među top 15 autora koji su ‘BBC Sound Of 2013’, a televizijski debi odradio je u emisiji slavnog Joolsa Hollanda. Prvi duži materijal, album ‘Long Way Down’ iz 2013. odmah je uhvatio #1 britanske top liste albuma, da bi 2014. Tom zaslužio i prestižnu Ivor Novello nagradu koja se dodjeljuje skladateljima i autorima tekstova.

Glazba Toma Odella utjecaje vuče od slavnih imena kao što su Elton John, David Bowie, Jeff Buckley ili Bruce Springsteen, a sam priznaje da je fan izvođača poput Cat Power, Jamesa Blakea, Blura i Arcade Firea. Treći studijski album, ‘Jubilee Road’ bit će objavljen 26. listopada, a već su ga najavila tri singla – ‘Jubilee Road’, ‘If You Wanna Love Somebody’ i duet s Alice Merton, ‘Half As Good As You’.

mšm

Foto: Screenshot/YouTube