/Strip junaci uskoro na Braču: Djeca i mladi na besplatnoj radionici imaju priliku nacrtati svoj prvi strip!

Strip junaci uskoro na Braču: Djeca i mladi na besplatnoj radionici imaju priliku nacrtati svoj prvi strip!

Pozivamo sve zaljubljenike u stripove i devetu umjetnost da se pridruže petodnevnoj besplatnoj radionici stripa koja će se održati od 18. do 22. rujna 2023. godine u Društvenom domu Mirca, kraj Supetra na Braču. Ova jedinstvena prilika omogućuje vam da istražite svijet stripova i stvorite vlastiti strip uz stručno vodstvo Erika Lončara.

Radionica je otvorena za djecu i mlade u dobi od 10 do 20 godina, a sve što vam je potrebno je entuzijazam i kreativna želja. Svi materijali, uključujući olovke, boje i papire, bit će osigurani.

Kreativno putovanje

Tijekom pet dana radionice, sudionici će upoznati se i razviti scenarij, naučiti koristiti fotografije kako bi njihovi stripovi bili što živopisniji, prebaciti svoje ideje na papir i razvijati likove i radnju, naučiti tehniku tuširanja i dodati detalje na svoje crteže, dodati boje i tekst kako bi stvorili finalni izgled stripa. A nakon svega toga – prikazati svoje radove i podijeliti ih s prijateljima i obitelji! Nakon završetka radionice, svi stripovi će biti skenirani i digitalno obrađeni te uvezeni u jednu strip knjižicu.

Spremni ste započeti svoje kreativno putovanje u svijet stripova? Pridružite nam se i zajedno stvorimo nezaboravno iskustvo umjetničkog izražavanja! Sudjelovanje na radionici je potpuno besplatno, a prijaviti se možete putem e-maila na erik.loncar@gmail.com ili pozivom na broj 098 870 646.

Ovaj projekt podržan je i financiran putem natječaja Turističke zajednice Grada Supetra za manifestacije u pred i posezoni u Mircima, Splitskoj i Škripu.

Erik Lončar član je Hrvatskog društva filmskih kritičara, autor niza filmova koji su prikazivani i nagrađivani na festivalima diljem svijeta, urednik časopisa o filmskoj analizi, theFILMitself te strip crtač koji je vodio radionice stripa diljem Hrvatske, ali i u Njemačkoj i Estoniji.

mšm

Foto: theSTRIPitself